bart, gaara, hvala za info, kontam, bilo je slučajeva sa po 40 stepeni, ali baš retko.
iskreno, koliko god mi morali da prihvatimo da je priroda takva kakva jeste i da nemamo ništa od nerviranja, prosto, ne mogu da se pretvaram da iznenadne brutalne temperetaure ne utiču na mene. ići će sa 21 na 40 u roku od 4 dana.
tipa, uđem u gradski bus, tamo gori, nema daška vazduha, uđem u automobil, sedište mi se pali ispod zadnjice... smeta, najblaže rečeno. ne možeš da prošetaš preko dana, samo predveče...
nije mi samo jasno, opet, da li je to moj subjektivni osećaj, zašto afrički vazduh u poslednje dve, tri (ili možda i više godina) udara direktno u srbiju? zašto ne udari na okolne zemlje? kao da mu je landing zone srbija, posebno, jug.
recimo, grčka neće imati 40 stepeni, crna gora, turska možda hoće, tamo oko antalije, ali neće ovaj deo bliži evropi... ne kontam uopšte.
kako nema nešto da se ispreči, šta je to što je pre spreačavalo afrički vazduh da dođe do srbije?
(ovo je možda ključno pitanje, hteo bih opet mišljenje iskusnog člana za objašnjenje, ako može, hvala unapred)
zašto se to tako obrnulo, pa čak grčka ima manje temperature, a koliko pamtim, uvek je u grčkoj bilo padanje u nesvest leti, 40+, atina, ludilo, gori sve, ovde koliko-toliko podnošljivo (osim u izuzecima, kao u retkim godinama koje su pomenuli bart i gaara). kako (delimično) preskoči makedoniju, albaniju, grčku, i baš se "ugnezdi" u srbiji, posebno na jugu?! koje je objašnjenje,
zašto baš tu stane? ne aludiram na teorije zavere i to, nego me samo interesuje stručno objašnjenje. šta se to toliko promenilo u prethodnih 6-8 godina?!
izvinjavam se za manji off.