Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 810091 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
Odg: Chat
« Odgovor #1060 poslato: 16. Novembar 2008. u 17:39 »
pozdrav kolege...
evo ja danas fizicki a i psihicki upropasten.Svadja sa majkom...pa je to naredjalo jos niz problema.
Npr. ljubav...itd,besparica itd. :)
sta je tu je nadam se da cu sutra prekosutra izaci iz krize...a i da ce me ovi bolovi popustiti(glava,kosti,misici)ko deda sam :(

Ne daj se Joco... :) Nemoj bre da budeš neraspoložen, gledaj sve sa vedrije strane... Kako možeš da budeš neraspoložen kad nam je snijeg tako blizu. ;)

Što se tiče svađa sa roditeljima, one su skoro nezaobilazne u tvojim godinama, ali ćeš jednog dana shvatiti da su kod svake svađe oni bili u pravu, koliko god ti to čudno zvučalo. :)

A nemoj da se sjekiraš ni oko ljubavi, para... Biće svega toga u životu. Polako, mlad si... Šta misliš kako je nama, starcima ? :lol:

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac 33.0mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

padavine u maju 2025:
AMS Miljakovac - 28.0mm
prosek (Vračar) - 72.3mm

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #1061 poslato: 16. Novembar 2008. u 18:17 »
Sve ste manje vise rekli. Nije problem u znakovima nego u vozacima, a bogami i u pesacima. Ustvari, problem je u sistemu koji ce da natera i jedne i druge da se ponasaju u saobracaju.
Slazem se sa beket, meni zeleno nista ne znaci dok ne primetim da vozac ima nameru da stane.
Sto se tice ovog sto je amaterko primetio. Desilo mi se xy puta da sam stao u jednoj od 3 trake, a da zatim u retrovizoru primetim lika koji prilazi u punoj brzini. Srecom nikad se nista nije desilo, a ja sam se zapitao da li takvim stajanjem cinim medvedju uslugu pesacima?
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže jocozr

• Starost: 31
« Odgovor #1062 poslato: 16. Novembar 2008. u 19:00 »
Ma za pare...ima para...nego sam nesto drugo hteo reci...msm nemam ja :) uzela mi majka...ono sto sam letos zaradio...e to nije lepo!!! :o
A dobro je evo za ljubav vec proslo... :redface:
ma bice sve ok nadam se i ja.Ndam se da ce biti i snijega,e tek tada moje i vas ocekuje sok  :D tad sam raspolozen i smaram sve oko sebe sa snegom!!!  :)  ;)
Zivi bili!

Van mreže beket

• **
« Odgovor #1063 poslato: 16. Novembar 2008. u 19:55 »
ali cudno mi je to poverenje u semafore... mislim da su oni napravljeni samo za kolone vozaca, pesaci su tu sporedna stvar...

sad cu malo off, ali cini mi se da mnoge druge stvari uticu na ponasanje tzv. ucesnika u saobracaju:
NBg uglavnom ima siroke jednosmerne ulice sa tri trake, i takodje jednosmerne poprecne ulicice za prelazak, a semafori su samo na vecim raskrsnicama (gde su oni sa uslovnim skretanjem uvek opasnost za pesake)...

a nedavno su ovde napravili pesacke i biciklisticke staze, malo uredili drvorede, tj. nesto malo posadili, itd.
i - gle cuda - odjednom se i vozaci ponasaju drugacije (cak i tamo gde nema semafora): sve cesce sami staju na pesackom prelazu kad vide da ljudi cekaju, mada iz te pozicije ne mogu da vide da li mogu da skrenu, da li je slobodno...
- da li haos utice da se ljudi haoticno ponasaju ili je nesto drugo, nisam sigurna, ali ima sigurno nesto i u tome...

Van mreže beket

• **
« Odgovor #1064 poslato: 16. Novembar 2008. u 20:00 »
  Pozdrav zaposlenima u Gradskom sekretarijatu za saobracaj Beograda,

nisi ovo najbolje srocio: u zaglavlju je trebalo ostrije - nesto tipa APEL SVIM JAVNIM SLUZBAMA itd.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #1065 poslato: 16. Novembar 2008. u 20:24 »
Uvek kod uslovnog zelenog vozac mora, ponavljam MORA da propusti pesake na semaforu, kao i vozila koja imaju regularno zeleno (u ovom slucaju ne vazi pravilo desne strane). Znak stop na amaterkovim fotografijama je nizeg reda u ovom slucaju i on se postuje kada je semafor pokvaren. Znaci po redosledu postovanja prvo ide saobracajac, pa semafori, pa tek onda znak.

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #1066 poslato: 16. Novembar 2008. u 21:53 »
Ustvari, problem je u sistemu koji ce da natera i jedne i druge da se ponasaju u saobracaju.

Tačno, rekli smo to... ;) Ali nikakvog sistema NEMA, u tome je stvar... I kako stvari stoje, neće ga ovde još dugo biti... :( Znači, ovde je presudno prisustvo ili odsustvo društvene svesti u glavi svakoga od nas... Većina ipak ima tu elementarnu svest, jer da nema bilo bi još mnogo više udesa i svega ostalog. Međutim, nema sistema koji bi prinudio one koji nemaju tu svest da poštuju pravila i ne ugrožavaju druge... :evil:

Desilo mi se xy puta da sam stao u jednoj od 3 trake, a da zatim u retrovizoru primetim lika koji prilazi u punoj brzini. Srecom nikad se nista nije desilo, a ja sam se zapitao da li takvim stajanjem cinim medvedju uslugu pesacima?

Pa zato ni ti više nećeš stati da propustiš ljude :?: :-\ Šalim se, naravno... ;) Stvarno si u pravu što se tiče medveđe usluge pešacima... Izgleda da su oni tada u još većoj opasnosti nego u slučaju da nisi stao da ih propustiš...

- da li haos utice da se ljudi haoticno ponasaju ili je nesto drugo, nisam sigurna, ali ima sigurno nesto i u tome...
Izgleda da stvarno ima, ovo polako prerasta u psihološku priču... U osnovi, izgleda da je ovo stvarno psihološka tema... Nele, gde si  :?: :lmao:

nisi ovo najbolje srocio: u zaglavlju je trebalo ostrije - nesto tipa APEL SVIM JAVNIM SLUZBAMA itd.
I tada bi mi odgovorili na apel, jel' da  :?: ;) A ovako... ::)

Uvek kod uslovnog zelenog vozac mora, ponavljam MORA da propusti pesake na semaforu, kao i vozila koja imaju regularno zeleno (u ovom slucaju ne vazi pravilo desne strane). Znak stop na amaterkovim fotografijama je nizeg reda u ovom slucaju i on se postuje kada je semafor pokvaren. Znaci po redosledu postovanja prvo ide saobracajac, pa semafori, pa tek onda znak.
Tačno, MORA da propusti pešake, ali izgleda dok-ne položi vozački ispit... :lmao:
Teorija u školi jedno, praksa na terenu nešto sasvim drugo... ::)

Čujte sad šta sam još video na NBGD-u; autobus stoji na semaforu u svojoj (krajnje desnoj) traci, jer mu je crveno (on ide pravo), a postoji ona uslovna zelena strelica za ulicu desno. Vozači koji hoće da skrenu u ulicu desno (znaju za tu strelicu) zaobilaze autobus koji stoji i iz srednje trake skreću u desnu ulicu... A pešaci prelaze ulicu, jer im je zeleno svetlo, a zbog autobusa ne vide ništa... :-[ HOROR... I to neki skreću sa 50-60 km/h... :-[ E ljudi moji, ne znam šta vi kažete na ovo... :-[
Zato, pamet u glavu, nema spavanja, oči i na leđima... Kada prelazite ulicu, a veliko vozilo stoji na prelazu, OBAVEZNO STANITE ispred tog vozila i provirite glavu da vidite šta se dešava, inače... ::)

Ima tu još svakakvih rizičnih situacija, pa ću ih naknadno opisivati. Tema je ozbiljna i preširoka, nije lako svega se setiti...

AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže ocelot

• Starost: 36
« Odgovor #1067 poslato: 17. Novembar 2008. u 00:40 »
danas sam prvi put imao prilike da iz automobila vidim kako funkcioniše saobraćaj u beogradu..toliko nepoštovanja među vozačima.. :(

gde god po zakonu treba da se propusti neko drugo vozilo tu se gleda da se što brže pretekne isto! ili ono cik-cak preticanje na auto-putu.. moram da izdvojim i nekolicinu pešaka koja su nam nonšalantno i bez obaziranja na naše vozilo iskočila ispred nosa ,naravno,van pešačkog prelaza

sada tek znam koliko nepoštovanja zakona i sugrađana postoji na beogradskim ulicama

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1068 poslato: 17. Novembar 2008. u 00:57 »
danas sam prvi put imao prilike da iz automobila vidim kako funkcioniše saobraćaj u beogradu..

sada tek znam koliko nepoštovanja zakona i sugrađana postoji na beogradskim ulicama

Eto, to su ti Beograđani... :-\ Jad i beda... :redface:
Ali reci nešto i o situaciji u Zaječaru, kako tu stvari stoje što se tiče ovih nakaznih semafora i uopšte saobraćajne (ne)kulture... Verovatno je i kod tebe  :redface:...

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1069 poslato: 17. Novembar 2008. u 01:51 »

Evo vidite, ovaj dripac na slici me je ne isprskao, nego OKUPAO 22.01.2008. ujutru... Tog jutra sam krenuo na posao, pertla mi se odvezala, sagnuo se da je zavežem, ovaj dripac naišao kroz tu baru baš tada dok sam ja bio sagnut, i ja se skoro bukvalno napio vode...  :-[
Cedio sam se, tako da sam morao kući natrag na presvlačenje... :-[ Sreća moja što kuća nije bila daleko, inače bi bio  :redface: onakav ući u bus... :lmao: I sva sreća što još nije bilo svanulo...
I pošto vidim da je to neko dostavno vozilo u pitanju (zapamtio sam izgled), nije me mrzelo da sutradan (23.01.2008.) ponovo dođem na isto mesto, iako nisam radio ujutru, da bih probao da uslikam ovog mamlaza, naravno ako naiđe...
I posrećilo mi se, došao sam ranije za svaki slučaj, jer ne znam tačno vreme nailaska... Ali ipak je naišao u skoro isto vreme kao i juče... Ja se spremio i blicnuo... ;) E sad, možda to nije taj isti dripac od juče, ali verovatnije je da ipak jeste... I opet bi me isprskao, da se ja nisam malo udaljio od bare...

Evo vam i ove teme za razmišljanje... Počeo sam oko saobraćaja i vozila, pa se setih i ovih neprijatnosti koje smo svi doživeli i doživećemo još, nažalost... :( :cry:
Pamtim ja još ovakvih stvari, sećam se da sam jednom stajao i razgovarao sa komšijom ispred zgrade, a smetnuli smo s uma veliku baru na ulici. Naišlo nešto i totalno me okupalo (bio sam okrenut leđima ulici). I ovako sa leđa zamalo da se napijem vode, a kamoli da sam bio okrenut ulici. I komšija je, naravno, bio isprskan, ali ja sam ga ipak zaštitio svojim položajem uz ulicu.
To udubljenje na ulici je stajalo više godina, pa sam se za sve to vreme sa prozora nagledao takvih scena...
Moram opet reći da ja pazim na sve zamke na ulici, ali desi se da koncentracija nekad i popusti, i to je sasvim dovoljno za... ::)
Ne znam, taj osećaj je, bar za mene, baš ponižavajući... :( Baš se osećam jadno, poražavajuće... :( Smatram da oni koji voze ipak mogu malo više da povedu računa i o tim stvarima...

Mislim da ćete tek imati šta da ispričate na ovu temu... :P Čekam vaše (ne)prijatne doživljaje i iskustva. Ova tema je zaista nepresušna... ;)

Van mreže ocelot

« Odgovor #1070 poslato: 17. Novembar 2008. u 13:20 »
pomenuo sam situcaiju na prethodnoj strani..ovde su taxisti najgori..

a što se tiče semafora..ako se ne varam,ovde imaš samo 3 raskrsnice sa tim strelicama (koje su skoro ugrađene) i uglavnom se poštuje prvenstvo prolaza pešaka na istim (dok ne naiđe taxi :D)

Van mreže ocelot

« Odgovor #1071 poslato: 17. Novembar 2008. u 13:24 »
hahaha! koja slika.... :D :D

ja se sećam kada je mog drugara potpuno okupao yugo..ja sam umirao od smeha zato što je drugar počeo da ga psuje pre nego što je bio okupan zato što je ovaj mamlaz jurio kao lud!  haha..

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #1072 poslato: 17. Novembar 2008. u 17:20 »
Dobro jesu Beogradjani mozda malo bahatiji u voznji, ali mislim da ipak malo preterujete. U BG su po meni bahatiji vozaci sa PA i RU tablicama. Nemojte generalizovati kako je u BG uzasno i da su svi BG vozaci uzasni kada to jednostavno nije tako.

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1073 poslato: 17. Novembar 2008. u 22:49 »
i uglavnom se poštuje prvenstvo prolaza pešaka na istim (dok ne naiđe taxi :D)

E dobar si... :lmao: :lmao: :lmao:

Dobro jesu Beogradjani mozda malo bahatiji u voznji, ali mislim da ipak malo preterujete.

Ne možda, nego SIGURNO... I ne malo, nego malo više bahatiji... Najobjektivniji će biti oni koji nisu Beograđani... ;)

Van mreže ocelot

« Odgovor #1074 poslato: 18. Novembar 2008. u 00:37 »
da,kada se kaže beograđani tu spadaju i ostali koji nisu pravi beograđani,ali žive u tom gradu..

ja nisam ni siguran koliko ustvari ima rođenih beograđana od ukupnog stanovništva grada :D vi možda bolje znate,ali ja od beograđana retko znam nekog ko je starosedeoc..uglavnom većinu čine oni koji su odavno doseljeni i sl.

u beogradu ipak mora malo drugačije da se vozi da bi se uopšte došlo na red od budala dok u nekim velikim gradovima i ne mora toliko da se menja način vožnje

Van mreže beket

• **
« Odgovor #1075 poslato: 18. Novembar 2008. u 01:12 »
starosedalaca je, naravno, malo - ali to nije poenta: svaki veci grad privlaci dosljake, tako je bilo i bice...
taksisti su ovde narocito bezobrazni, ali to je samo zato sto su svaki dan na ulici i sto je to jedini nacin da se brze stigne i prestigne...
saobracajna struktura u gradu je inace katastrofalna: previse je ljudi, previse kola, previse i kamiona...
najgore je kad se umesto semafora nacrta saobracajac, zbog cijeg prisustva svi postanu fini pa se zakrci barem pet raskrsnica!
uhvati me cesto jeza kad pogledam gazelu s nadvoznjaka kod sava centra, ali uskoro se ispostavi ni da brankov most nije bolji... elem, fali nam barem jos tri mosta za normalno funkcionisanje, plus ona zaobilaznica koju kao grade, plus metro kojeg izgleda nikad nece biti, itd.
i kako onda da se ti vozaci ponasaju lepo?!
a pesaci moraju da paze (nema rasejanosti, nema vezivanja pertle pored bare, to ni deca ne rade) i tacka.
ovaj grad nije udobno mesto ni za setanje na keju, jer je opet previse ljudi, pasa i biciklista...
- a kamoli nesto drugo...

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1076 poslato: 18. Novembar 2008. u 01:52 »
Beket, kad si već pomenula mostove... Čudo jedno da krkljanac nije i veći s obzirom na to da preko Save ima svega 2 (dva) mosta pristojne širine (Gazela, Brankov most) i jedan uzak (Stari savski-tramvajski)... A preko Dunava jedan jedini most, i to u kakvom stanju...  :redface: Zamisli to, uzvodno sledeći most je tek kod Beške (auto-put za NS) a nizvodno tek u Smederevu... :redface: :redface: :redface:
Šta tek reći na ovaj  :redface:... ::)
Polako širimo priču, ali nema veze... Moramo sve sagledati, a možda je bolje i ne misliti mnogo na sve ovo, jer se onda nameće dosta mučan utisak... :( :cry:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 43
« Odgovor #1077 poslato: 18. Novembar 2008. u 02:06 »
Nisu ljudi iz Beograda krivi što se smatraju najgorim vozačima, kao što rekoste saobraćajna infrastruktura je ta koja te tera da voziš bahato, a kada ti pređe u naviku onda se tako ponašaš i van svog grada.
Nije bitno ko je odakle bitno je gde naučiš da budeš bezobrazan u saobraćaju.  ;)

Van mreže ocelot

« Odgovor #1078 poslato: 18. Novembar 2008. u 13:29 »
da,dok se ne izgradi UMP sa mostom preko ade i ne završi zaobilaznica (sektrori 0,5 i 6) neće uopšte da se poboljša situacija..

obilaznica bi izvukla silne kamione iz samog grada,a UMP znatnije poboljšao cirkulaciju vozila tako da bi sa manje gužve bilo i manje nervoze na ulicama

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #1079 poslato: 18. Novembar 2008. u 19:04 »
Citam vase komentare na ovu temu,pa da se i ja javim.Upravo sam malopre imao situaciju,prvi sumrak,pomesana svetla,losa vidljivost,nailazim na pesacki i primetim zenu sa detetom ,presla dve trake i stoji ,ceka da se neko smiluje,inace ja na pesackom obavezno stajem cak i po cenu skripanja guma.I stanem ja da propustim zenu i dete,i bacim pogled u retrovizor,a lik se zaleteo samo cekam da me opali otpozadi ,krece skripanje,zena i dete se uplasili stali na sred trake,uzas jedan,sreca da je uspeo da ukoci.Doslo mi je da izadjem iz auta i da mu se...i tako svakog dana bude neka situacija.Generalno mislim da su vozaci u Nisu dobri,s obzirom na prevelike guzve,istakao bih po bahatosti vozace sa kosovskim tablicama za koje nijedan saobracajni znak ne vazi.Inace, sto se tice fer pleja u voznji medju vozacima,ovde toga ima ali ne u meri u kojoj je to zastupljeno u recimo Bugarskoj,ili Turskoj, gde vozaci odlicno komuniciraju i bez znakova.
I da zavrsim sa konstatacijom da kultura /nekultura u saobracaju potice iz kuce,kao i sve ostalo u zivotu.Uvek ce biti nekulturnih i bahatih,zato sve cetvore oci otvorene!!!!