Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 810871 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Odg: Chat
« Odgovor #2640 poslato: 29. Januar 2014. u 21:30 »
Ja mislim da mozete da prepoznate ko je ovo pisao, jedan bivsi clan ovog foruma koji mnooooogo, mnoooogo obozava sneg. :rofl:
Po pravopisu odmah mogu da pretpostavim ko je :)

Van mreže sale pn

« Odgovor #2641 poslato: 29. Januar 2014. u 23:26 »
Ocigledno da tog neimenovanog amatera boli sto nije clan pa pljuje  :D opusteno  ;)
Ma njega boli to sto se ovde pominje otopljenje koje ce najverovatnije ustupiti od sredine naredne nedelje. Redovno nas on cita iako je banovan. Lik toliko voli zimu i sneg, da bi prosto ubio nekog kad najavi suprotno. Ima ovde dosta nas koji volimo zimu i sneg, ali sve je to u granicama normale, necemo sigurno najavljivati sneg umesto otopljenja ili da udaramo glavom o zid ako treba da otopli.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2642 poslato: 29. Januar 2014. u 23:52 »
Lik toliko voli zimu i sneg da bi prosto ubio nekog kad najavi suprotno
Snegoman  ;D

Van mreže risbo gr

• Starost: 37
« Odgovor #2643 poslato: 30. Januar 2014. u 00:36 »
Pa tom"snegomanu" bih dao savet da ode na Island i zaustavi ciklone  :D Skupcemo mu mi sa foruma za tu ekspediciju  ;) Pod uslovom da ne blati ovaj forum  ;D

Van mreže Dare027

• *
« Odgovor #2644 poslato: 01. Februar 2014. u 01:06 »
http://www.kurir-info.rs/da-li-ovo-i-nas-ceka-sneg-otporan-na-toplotu-okovao-sad-amerikanci-krive-haarp-clanak-1207315 prevazišli sami sebe :)
Baš se pitam kako niko od ovih naših teoretičara zavere nije probao da topi grudvu upaljačem..došao bi do zanimljivog zaključka :)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 106
« Odgovor #2645 poslato: 01. Februar 2014. u 12:41 »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #2646 poslato: 01. Februar 2014. u 19:46 »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #2647 poslato: 09. Februar 2014. u 19:44 »
Za neke stvari jednostavno ne treba nikakav komentar:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #2648 poslato: 09. Februar 2014. u 22:11 »
Nije mi bilo lako kada sam gledao i prvi deo,a drugi jos gore.:cry: Dokle god je narod stoka ovako ce biti.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #2649 poslato: 09. Februar 2014. u 22:50 »
Срби су права говна, чињеница...

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #2650 poslato: 10. Februar 2014. u 15:18 »
Da je samo Vranje u pitanju... nego, nazalost, svuda je tako! Velikoplanjanima je deponija pored Morave :( kad nadodje voda u prolece pa ponese ono cudo odatle... tuga je gledati kako sve to pliva rekom i ostavlja ovo "cvece" na granama i flase po obali. Kod mene u gradu su pre desetak godina ovi iz Porr Wernera podelili kante i kese za sortiranje plasticnog otpada da bi vec posle jedno godinu dana poceli da trpaju u istu smecarku i plasticne flase i papir i sve ostalo - kao to se sortira na samoj deponiji  :blahblah: U stvari sve je to dzaba dok ljudi ne postanu svesni sta rade. I sto je najgore, svi se iscudjavaju, a to nije tamo samo palo, nego ga je neko bacio...  :redface:

Valjda ce jednom i to sto se zove komunalna policija poceti da kaznjava takve umesto da juri ove sto se svercuju u autobusima   :cry:
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2651 poslato: 10. Februar 2014. u 16:04 »
Sistem! Sve karike sistema ovde ne funkcionišu ... nisu tu u pitanju komunalni policajci. Šta vredi da se obala očisti, kada će opet sve biti isto za godinu-dve. Svi delovi sistema moraju da funkcionišu, da bi se ovakve stvari iskorenile.
Evo ja se npr. borim sa mojom MZ da se nabave i postave kante za smeće u centru sela, jer nema ni jedne (sem nekoliko kontejnera). Šta vredi što deca u školi imaju ekološke radionice, a čim izađu iz škole bacaju smeće po ulici. Da su tu kante, možda bi ih podsetile na ono što su učili u školi.
Moja deca imaju 4 i 6 godina i sve papiriće i ostalo stavljaju u džepove ako nema kante za smeće. Kada dođu kući, smeće se baca u kantu.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #2652 poslato: 10. Februar 2014. u 16:15 »
Tako je.Ne mogu se kriviti samo pojedinci za ovakve stvari.Sigurno većina ljudi ne bi bacala tako pored reka (posebno u ruralnom području) da imaju gde drugde da bace (kontejneri itd..)

Jedino ne mogu da razumem ove školjke od automobila što se bacaju ili uginula stoka (valjda se i to viđa)...pa valjda je lakše auto oterati na otpad ili uginulu životinju zakopati nego vući je/ga ko zna koliko do reke...to je mislim van svake pameti..

Ekološka svest se mora steći još od malih nogu.Ne samo kućnim vaspitanjem,već i time da deca maltene od 1 razreda intenzivno obukuju o značaju zaštite prirode i njenih resursa.

Sve dok se to ne ukoreni,i dok se kazne drastično ne pojačaju čistina će teško opstati duže od par godina..

Naš glavni i primarni problem jesu plastične flaše i kese.Ugledajmo se malo na komšije (Hrvatska) kako su oni to rešili.Nije to ništa teško.Reciklaža je vrlo pametna stvar.

Mislim da ružnije i prljavije reke ima u Evropi jedino možda Albanija od nas....
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže risbo gr

« Odgovor #2653 poslato: 10. Februar 2014. u 16:34 »
Bio sam u par Evropskih zemalja (Svajcarska,Nemacka,Francuska,Austrija) i odusevio se njihovim cistim ulicama gde nema smeca,gde se svuda nalaze korpe i to odredjene posebno za staklo,limenke,plastiku itd Grad Bazel je iskoristio sav taj otpad i koristi ga za grejanje vode(ceo grad ima toplu vodu od spaljivanja i reciklaze)
Mislim da kada bi i kod nas bili ti uslovi daleko manje bi gledali ove prizore ali..... Krivac je drzava i sami mi i neke lose navike kod ljudi..
Nedaleko od moje kuce prolazi Grocica-recica koja se uliva u Dunav. U njoj sam kao klinac pecao klenove  :D A od pre par godina ni zaba nema  :o Krivci- poljoprivrednici koji posle prskanja voca ostatke izrucuju u tu recicu,i sto je najgore kanalizacija koja se masovno i sve vise ispusta u nju! Sad to ne lici vise na recicu vec kanal.. Tuzno i zalosno,ostalo mi samo da se secam kako je nekad bilo  :-\

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #2654 poslato: 10. Februar 2014. u 17:37 »
Sistem pocinje od ljudi (mi cinimo sistem) - i ako ne postoji svest o necemu, utera se kaznom ;)

U selu gde sam skoro svakodnevno (Glibovac) postavljeni su kontejneri na svakoj raskrsnici i tamo gde ima vise kuca! I opet djubre pored ili baceno u sanac. Pitam svog rodjaka "Pa, sto tu, covece - eno ga kontejner 100m nize!?" i dobijem odgovor: "'Jes' ko da nosi cak do tamo, ionako ce ovde da zaraste u korov. I sta reci nego ga opaliti po nosu :( tj. dzepu. Ja bih to radio pa nek' kukaju na bedu, sirotinju i ostalo koliko hoce. Ovo je unistavanje onoga sto ostavljamo deci!!! Isto i one koji su bunare pretvorili u septicke jame, pustili kanalizacije u reke (znam, i "drzavna" kanalizacija zavrsava u rekama :( ), ali ja cu pre da vrsim nuzdu u "poljaku" i u sljivaru nego da okolini zagadim vodu za pice.

Sto se mene tice, uvek cu kriviti pojedinca - i ove sto bacaju ambalazu od pesticida, i ove sto prskaju gde stignu i sa cime stignu, i koji bacaju smece svuda okolo.

edit: nadjoh prilog sa BBC kids-a:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=9j7yle9BjwI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=9j7yle9BjwI</a>

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #2655 poslato: 10. Februar 2014. u 20:11 »
Кад са друштвом правим роштиљ негде у природи или у нечијем селу, сво смеће се скупља у кесе и на крају дана се носи до најближег контејнера. Знали смо колима у повратку да вуцарамо кесе са смећем и по 30ак килметара док не дођемо до првог већег насељеног места где би то могли бацити. Невероватно је да ми из града више водимо рачуна о природи од неких који у њој живе...

Van mreže sale pn

« Odgovor #2656 poslato: 17. Februar 2014. u 22:54 »
Ovo toplo vreme je izmamilo cak i komarce. Ja sam sad ubio jednog u sobi i jos ne verujem da je to istina, pa ljudi februar je mesec. :o

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #2657 poslato: 18. Februar 2014. u 00:50 »
 ^^  Jedne godine Sale (pre možda 7-8 godina, davno beše), isto u februaru mesecu, doživeo sam bukvalno najezdu komaraca u svojoj zgradi. Uđe se u ulaz, na plafonu rojevi komaraca, na zidovima, svuda. Ulazili su i u stanove kako su hteli. Ne pamtim da sam više trošio tableta protiv komaraca nego tad. Ljudi mi prosto nisu verovali.  :D  To je trajalo možda 2-3 nedelje i komarci su počeli postepeno da iščezavaju.

Iskreno, ne znam odakle su se stvorili ni dan danas, jedino što se sećam je da je bilo prilično toplo vreme u februaru kad su se pojavili, no to opet ne može baš da objasni odakle toliki komarci.

Tvoj komentar kako si bio šokiran što si zatekao komarca u sobi u februaru me je podstakao da ispričam ovu neobičnu i pomalo neverovatnu priču na koju sam skoro i zaboravio.  :)

Van mreže sale pn

« Odgovor #2658 poslato: 18. Februar 2014. u 17:31 »
Neverovatno Srks. :o Dakle desavalo se i ranije da se pojave komarci kad im vreme nije. ::)
Stvarno ne znam, moguce da ih je izmamio dugacak period toplog vremena, (blaga zima), takodje i duzi period bez obilnijih padavina.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2659 poslato: 18. Februar 2014. u 19:04 »
eh, komarci manje-više, probudi se leglo iz neke vlage i mraka... ali kad iskoči debela, stara zunzara - onda je proleće/leto sigurno