|
Tihomir
|
 |
« Odgovor #75 poslato: 31. Децембар 2009. u 18:57 » |
|
U zaklonu Stevenson,onaj koji visi,puno bolje mi se pokazao nego kucica tocnije mi mjeri,jer sa sluzbenim podacima sa DHMZ-a,Varazdin koji je udaljen od moje kuce nekih 6km , minimalne su razlike.U drvenoj kucici imam senzor od jedne starije stanice,koju sam kupio prije ove.A, na termo higro senzoru sam stavio mrezicu tako da nemoze nista od insekata da udje.stavim slike.Islike od zaklona.    A, i taj Stevenson zaklon nezauzima puno mjesta.  Tihomir
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Tihomir
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #76 poslato: 31. Децембар 2009. u 19:38 » |
|
Tihomire, vidim da si meteo stanicu prikljucio na laptop. Gde ti je prikljucen kabl RS-232, na data loger ili rs-usb converter? Ja sam ranije imao meteo stanicu WS2300 sa RS-232 protokolom i nisam mogao da je prikljucim na laptop (nema RS prikljucak), a takodje bezuspesno i preko RS-232-USB konvertera. Kako odrzavas anemometar, jer kod sneznih padavina, kod mene je vrlo brzo dolazilo do zaglavljivanja propelera.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Tihomir
|
 |
« Odgovor #77 poslato: 31. Децембар 2009. u 21:13 » |
|
Prokljucni kabel rs-232 je spojen,ali preko serial PC Card,prilozicu sliku. Inace nema sanse da moja WS3600 stanica radi preko USB-prokljucka.Pisao sam e-mail u TFA Nemacku Uvi Langu u vezi spajanja, i on mi je to javio i odmah mi je proradilo.Kupio sam brdo kablova rs-usb,ali nije htio da cita i nije jednostavno radilo.Sada nema problema,kupite ovaj dodatak i mora da radi.Sa stanicom sam dobio 2m rs-232 kabla,ali sam morao kupiti jos 3m jer mi je konzola na drugoj strani sobe.Sve radi ko po loju,nema gubitaka signala,nadam se da sam vam pomogao oko ovog povezivanja,cijena ove pc carda je kod mene u Varazdinu bila 272 kn (oko 37€),a na druge sam razne kablove potrosio 500kn a nece da radi.Ako ima pitanja jos bilo kakvih samo dajte bit ce mi drago da vam pomognem,Laptop sam kupio samo za vremensku stanicu, i radi 24 sata stalno,ACER -Extensa 5630G platio ga 4.500kn (650€) 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Tihomir
|
|
|
|
Tihomir
|
 |
« Odgovor #78 poslato: 31. Децембар 2009. u 21:41 » |
|
Evo,za anemometar jos, nisam jos imao nikakvih problema da bi mi se zaledio,ali mi se pauk dva puta uselio,popizdio sam dok sam morao radi toga gore na krov,ja inace jednom godisnje ocistim kisomjer,i baterije zamjenim na vanjskome T/H senzoru,i samo stavljam kvalitetne,nestedim na lovi,jer vise stete napravi losa baterija, Varta, mi se jako dobro pokazala,prilazem slike.U uputstvu pise da na vanjskome T/H senzoru baterije traju do dve godine ,ali ja ipak mjenjam svake godine negdje u jesen prije zime.A, i kablove sam morao da produzim,to sam kupio Hama kabel za printere,faksove,imaju raznih duzina 2, 3, 5, 6,10 15 m.to isto nije skupo.    Sa ovim sprejem,sam posprejao sve kontakte,i nemam ni sa tim problema, sprej se koristi protiv vlage,zove se NIGRIN, i koristi se u hobi svrhe i za struju maloga napona.kosta kod mene oko 10€. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Tihomir
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #79 poslato: 24. Фебруар 2010. u 14:41 » |
|
Pitanje za clanove u mrezi AMS (mogu i ostali). Na koji nacin povezati meteo stanicu na mrezu AMS, koji od softvera koristiti i procedura setovanja za izlazak na mrezu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #80 poslato: 24. Фебруар 2010. u 14:56 » |
|
Rade mi koristimo weather display a moreš imati neki server gde ćeš slati podatke pokušavamo sa Bodom da postavimo deo prostora na Serbianmeteo serveru A onda ti javljamo parametre za FTP kenekciju Mi smo se snalazili sami oko servera ali mislim da je ovako bolje da budući članovi mreže budu svi na Serbianmeteo serveru
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #81 poslato: 24. Фебруар 2010. u 15:11 » |
|
Unapred hvala.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boda Tajson
|
 |
« Odgovor #82 poslato: 26. Фебруар 2010. u 21:31 » |
|
Cestitamooo 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #83 poslato: 26. Фебруар 2010. u 21:39 » |
|
Welcome to the club 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dikile
|
 |
« Odgovor #84 poslato: 26. Фебруар 2010. u 21:43 » |
|
Čestitam rade.
U toku marta se priključujem...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
beket
|
 |
« Odgovor #85 poslato: 26. Фебруар 2010. u 21:48 » |
|
super! samo jedna sitnica: zar nije bolje da pise Beograd - Karaburma /umesto registarskih tablica/ a i preko pretrazivaca ce se lakse naci...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #86 poslato: 26. Фебруар 2010. u 21:53 » |
|
Ma mrzelo Bodu da toliko kuca, ovako mu bilo lakše  Lala lenština 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #87 poslato: 26. Фебруар 2010. u 22:07 » |
|
Momci hvala na pozdravima. Kada budem imao vise vremena, predstavicu moju meteo stanicu i opisati neke hardverske probleme na koje sam naisao i kako sam ih resio. Pozdrav svima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #88 poslato: 26. Фебруар 2010. u 22:53 » |
|
Čestitke i od mene  ...i čekam analizu zbog istovetnih stanica 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boda Tajson
|
 |
« Odgovor #89 poslato: 26. Фебруар 2010. u 23:41 » |
|
ispravljen naziv da ne kukate 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #90 poslato: 27. Фебруар 2010. u 12:23 » |
|
Novi redosled na listi  vidim da sam uzeo prvo mesto  Verovatno je poslagano od severa ka jugu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
beket
|
 |
« Odgovor #91 poslato: 27. Фебруар 2010. u 17:37 » |
|
a jel stvarno danas bio slab vetar na karaburmi /ako jeste, selim se tamo/ ... ili je rade stavio vetrokaz u zavetrinu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #92 poslato: 27. Фебруар 2010. u 18:48 » |
|
Bilo je sigurno jaceg vetra. Anemometar je trenutno na 3m visine i sa severne strane je komsijina kuca na rastojanju od 15-ak metara. Cim vremenske prilike dozvole, premestam ga na vrh krova gde ce biti na visini oko 10m i bez prepreka za vetrove iz sviih pravaca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #93 poslato: 27. Фебруар 2010. u 18:54 » |
|
e to je prava lokacija za anemometar 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #94 poslato: 28. Фебруар 2010. u 16:05 » |
|
Danas u 13h moj anemometar je postavljen na krovu kuce (visina oko10,5m). Razlika je ocigledna, oko 40-50% vece vrednosti nego ranije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #95 poslato: 28. Фебруар 2010. u 17:01 » |
|
Bravo Rade  Nego kaži ti meni kako ti je podešen pritisak, na staničnu vrednost ili je sveden na morski nivo - meni deluje da nije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #96 poslato: 28. Фебруар 2010. u 18:09 » |
|
Na meteo stanici mi pokazuje stanicnu vrednost , a u Weather Display-u, pokazuje sveden na nivou mora. Sada cu da vidim da u WD podesim da pokazuje stanicnu vrednost.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #97 poslato: 28. Фебруар 2010. u 18:26 » |
|
Neeeeeeee Rade I treba da pokazuje vrednost svedenu na morski nivo.
Ostalo je jedino još Inđiju da sredi Boda za pritisak - trenutno pokazuje staničnu vrednost.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #98 poslato: 28. Фебруар 2010. u 19:18 » |
|
Ostavljam pritisak sveden na nivou mora, jedino sam korigovao nadmorsku visinu sa ranijih 102m (ocitano sa Google Earth)na 120m (ovo sam ocitao na GPS uredjaju) Misljenja sam da je gps podatak tacniji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #99 poslato: 28. Фебруар 2010. u 19:41 » |
|
Ti Rade najlakše možeš svesti pritisak na nivo mora tako što ćeš uporediti terminske vrednosti sa podacima sa Vračara. Razlika ne može biti značajnija. ovde možeš naći te vrednosti http://synop.meteos.co.yu/samo što danas nešto ne radi link!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo