|
Dejo
|
 |
« poslato: 20. Новембар 2009. u 18:31 » |
|
Da i ja predstavim moju stanicu. U pitanju je Nexus automatska metereološka stanica sa termo-higro senzorom, anemometrom i meračem padavina. Stanica je u funkciji od 24.09.2009. Za sada su senzori postavljeni na najbolji mogući način koji može, ali se planira postavljanje kućice u cilju kvalitetnijih podataka. Zahvaljujući članu ptprince je izvršeno poredjenje podataka AMS Subotica i sinoptičke stanice Palić. Dobijenim rezultatima sam zadovoljan i nadam se da mogu biti još samo bolji. Nakon nešto više od mesec dana korišćenja TFA_Nexus softvera koji je imao svojih nedostataka, a na preporuku Boceta sam prešao na Weather Display v10.37P. Pomoću njega se vremenski parametri mogu videti i na sajtu sumeteo.info koji još uvek ima svojih mana, ali će se vremenom sve srediti. Takođe, podaci sa stanice su dostupni na sledećim stranicama: Mreža AMS SerbianMeteo.comWundergroundPersonal Weather Stations
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 "Nebih da uvredim snegoljupce sa krajnjeg severa ali realno moze se desiti da ne bude ni pahulje snega u Subotici cak ni nocas ni sutra."
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 20. Новембар 2009. u 19:30 » |
|
Bravo imenjače, i moram da pohvalim odličnu saradnju sa ptprince-om 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 20. Новембар 2009. u 21:37 » |
|
sve mi je to jako zanimljivo i uzeo bih tako nesto da nisam ogranicen prostorom 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boda Tajson
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 20. Новембар 2009. u 22:04 » |
|
Dobrodosao u mrezu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 20. Новембар 2009. u 23:38 » |
|
Dobrodosao u mrezu  Hvala  @Stefano, ne sumnjam da ako budeš u prilici, da ćeš to iskoristiti 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 "Nebih da uvredim snegoljupce sa krajnjeg severa ali realno moze se desiti da ne bude ni pahulje snega u Subotici cak ni nocas ni sutra."
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 22. Новембар 2009. u 18:24 » |
|
ne znam da li je greska u softweru ili si privremeno offline, u svakom slucaju na mreza AMS stranici se ne prikazuju podaci iz Subotici
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
rade

Na mreži
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 22. Новембар 2009. u 18:40 » |
|
ja vidim "Suboticu" normalno, pratim podatke poslednjih sat vremena.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 22. Новембар 2009. u 19:34 » |
|
I ja kad sam gledao, desilo se 2put da nije bilo podataka ili je pisala neka greška, ali refresh strane donosi podatke, ne znam do čega je.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 22. Новембар 2009. u 21:32 » |
|
Stranica čita podatke iz txt fajla koji se šalje svakih 20-30 sekundi tako da možda u tom trenutku fajl biva apdejtovan na serveru Po mom iskustvu to je previše često slanje podataka tako da nekad možda fajl i ne uspe da se apdejtuje on već kreće sa sledećim apdejtom. Dejo ja sam stavio apdejt na 60 sekundi mislim da je to sasvim OK učestalost. Uzroci mogu da budu u sporoj vezi sa serverom ili sa opterenošću računara koji šalje podatke ali mislim da će ti povećanje perioda slanja podataka rešiti problem koji sam i ja primetio.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 23. Новембар 2009. u 00:09 » |
|
Sve je tačno Boce kako si rekao, verovatno u vreme opterećenosti konekcije dođe do malog zastoja. Sad sam i ja stavio na 60 sekundi, verovatno neće biti problema.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 24. Новембар 2009. u 15:16 » |
|
Zbog radova u mojoj ulici danas u 10:20 je došlo do prekida telefonske linije, samim tim i ADSL-a. Izvinjavam se što nema novih podataka na ams.serbianmeteo.com i sumeteo.info. Prijavio sam kvar pa ćemo videti kad će opet proraditi. EDIT: Osposobljena wireless konekcija koju sam nekad koristio, ali nije pouzdana... Recimo sada Povremeno AMS 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 24. Новембар 2009. u 16:07 tdejo86 »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 28. Новембар 2009. u 14:24 » |
|
odlično popunjavaš stranicu http://sumeteo.infoprognoza sa yr.no za najbitnije gradove u Srbiji  ali ti se slika koja pokazuje promenu pravca vetra kroz vreme nije ažurirala od 23.11. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 28. Новембар 2009. u 15:48 » |
|
Nemam puno vremena nažalost, ali ono što imam koristim za poboljšanje. Ima još puno ideja koje treba realizovati, ali neke ne uspevaju baš tako lako. Ima dosta slika koje se ne ažuriraju, a imam problem i sa astronomijom, ne prikazuje mi ispravne datume i dole 2 slike se ne ažuriraju. Nisam još došao do rešenja. Stavim ja da mi wd postavlja problematične slike, ali to ne radi... Svaka ideja je dobrodošla.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 10. Децембар 2009. u 10:28 » |
|
Verovali ili ne, ponovo su uspeli da preseku žice. Puno živaca mene košta ovo asfaltiranje ulice. Telekom bi trebao da izađe tokom dana i ponovo poveže žice.
Inače ima dosta toga novog na sajtu. U planu su mi baneri, ali ne mogu da podesim da prikazuje podatke, moraću da nađem vremena da proučim. I još treba podesiti neke sitnice.
Pišite ovde vaše komentare, primedbe, sugestije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 10. Децембар 2009. u 10:30 » |
|
Ako kidaju žice, nemoj kidati živce.
Pozdravljam tvoje napore i angažovanje! Naravno, javiću se i kada za to bude bilo potrebe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ljudi? Mislim da ih ima pet ili šest. Zapazio sam ih pre mnogo godina. Ali nikad ne znaš gde ćeš ih naći. Lutaju kao da ih vetar nosi. Nemaju korenja i to im uveliko smeta.
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 14. Фебруар 2010. u 13:06 » |
|
Ja bih voleo da vidim slike ove stanice  Čisto iz radoznalosti, da vidim kako sve to izgleda. Čestitke i od mene 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zrenjaninac
Van mreže
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 14. Фебруар 2010. u 22:45 » |
|
videces kod mene upravo narucena 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 15. Фебруар 2010. u 00:52 » |
|
Nažalost joco, još nije sve sklopljeno kako treba i nemam zaklon, ali je njegova izrada dobro odmakla i biće sigurno postavljen tokom marta meseca. Za sad se termo-hidro senzor nalazi u hladu 2 visoke jelke i daje dosta dobre rezultate jel sunce nije još jako visoko. Anemometar je na krovu, na nekih 6,5 - 7 metara i ima otvoreni prostor na toj visini.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Radmil
Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 02. Март 2010. u 21:30 » |
|
Sve je odlichno uradeno Dejo! Bravo!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 02. Март 2010. u 22:00 » |
|
Hvala Radmil i posebno hvala za WX Live 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo
|
|
|
|
|
|
Sačuvana