- 30. Јул 2010. u 02:11 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova stanica u mreži - Babin Zub super

Portal Mreža AMS     Baza podataka                Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 11 12 13 14 15 [16]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Automatske meteorološke stanice  (Pročitano 32604 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
dikile
Van mreže Van mreže

« Odgovor #300 poslato: 17. Јун 2010. u 21:07 »

Dobro izgleda, Dikile. Jedino me malo brine to drveće u pozadini, ali ne bi smelo da predstavlja veliki problem. Uostalom, verujem da si ućinio najbolje što može. Takođe, podaci ti deluju dobro.

Vidim, ima te i na vremeto. Kad ćeš na WU mrežu?

Evo ptprince samo za tebe http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=ICENTRAL24
Sačuvana

rade
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #301 poslato: 14. Јул 2010. u 11:29 »

Ovih dana u svim krajevima max temperatura je preko 30C i najintenzivnije suncevo zracenje, tako da za meteo zaklone nasih AMS vazi "Na muci se poznaju junaci".
Ptprince da li mozes da izvrsis uporedjenja zvanicnih temperatura i mreze AMS.
Konkretno za moju stanicu mi se cini da se dobro "drzi" preko dana, ali imam utisak da su mi min temperature za 1C vise.
Hvala unapred.
Sačuvana

ptprince
Moderator
Van mreže Van mreže

Le Petit Prince

« Odgovor #302 poslato: 14. Јул 2010. u 11:52 »

Da, Rade, pratim i ja rad naših AMS. Uglavnom sam zadovoljan. Jedino Subotica malo štrči uvis sa temperaturama, mada mislim da bi Dejo mogao da sredi zaklon kao što si ti radio (ako se ne varam, stavljao si ploče stiropora pod prvu krovnu ploču zaklona, što se pokazalo kao dobra fora).

Malo su mi fajlovi u 'kupusnom' stanju, ali srediću bar one zvanične. Ako te ne mrzi, pošalji mi na email ono šta imaš na svojoj AMS. Isto važi i za ostale zainteresovane imaoce AMS. Zauzvrat, javno ću okačiti rezultate kada bude gotovo. A nadam se da ću taj zadatak izvršiti do kraja ovog meseca.

Jedino ne znam sa čime da poredim Babin Zub, baš je specifična lokacija. Videću već nešto.
Sačuvana

Ali na tvojoj maloj planeti bilo je dovoljno da svoju stolicu privučes nekoliko koraka i da posmatraš zalazak Sunca kad god zaželis...
-Jednog dana video sam četrdeset i tri puta kako sunce zalazi!
Dejo
Van mreže Van mreže

« Odgovor #303 poslato: 14. Јул 2010. u 12:23 »

Štrči moja danju za 2 stepena uvis, ali i noću samo što je tada 1-2 stepena niža. Da imam uslova postavio bi iznad veće travnate površine. U park oko kuće ne mogu jer se svako popodne zaliva i tu je 3-4 stepena svežije tada. Jedino neka zaštita da se stavi od sunčevog zračenja, jer od 7 do 19h je 100% na suncu.

EDIT: Evo male tablice

« Poslednja izmena: 14. Јул 2010. u 13:41 Dejo » Sačuvana

SerbianMeteo

Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 13 14 15 [16]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin | Sitemap Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!