- 30. Јул 2010. u 02:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova stanica u mreži - Babin Zub super

Portal Mreža AMS     Baza podataka                Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 33 34 35 36 37 [38]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Decembar 2009  (Pročitano 25469 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Dejo
Van mreže Van mreže

« Odgovor #740 poslato: 26. Децембар 2009. u 20:35 »

Za sutra očekujem samo provejavanje snega popodne, jer padavine već slabe. Zemlja je opet zagrejana i ne očekujem nikakvo zadržavanje snega.
Sačuvana

Stefano
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #741 poslato: 29. Децембар 2009. u 22:38 »

kako vam se cine sutrasnje okolnosti za grmljavinu u Beogradu?
Sačuvana

Kimi
Van mreže Van mreže

« Odgovor #742 poslato: 29. Децембар 2009. u 23:12 »

Evo Stefano ,da utvrdimo kakve su šanse

Prvenstveno će šansa za grmljavinu postajati kasno popodne i uveče,ali i tokom noći

Očekivane padavine 

PCS indeks 

ACI indeks 

K indeks 

RHMZ Srbije

Citat
Облачно, местимично с кишом, могући су локални пљускови праћени грмљавином.

I na kraju ESTOFEX

Citat
... Croatia, parts of Slovenia and Hungary ...

The time-frame of interest will be after sunset, which is not the best timing in the winter time. However, unseasonably warm and moist air spreads eastwards beneath cooling mid-levels. The model trend again (similar to the 25th event) indicates more robust CAPE from run to run, but still instability is yet too marginal for a more widespread severe risk. SBCAPE is bound to the theta-e tongue and this area was highlighted by a level 1. Futher to the east/northeast, an extensive are with MUCAPE builds eastwards, as mid-level lapse rates steepen. Speed and directional shear at all levels would be sufficient for organized thunderstorms with all facets of severe, but later model data will be evaluated, before expanding the level area eastwards. Another point of concern is the warm EL forecast in the level 1 area with decreasing values eastwards, so electrified convection may be quite limited. However, LL CAPE and very strong LL shear overlap, so any stronger updraft may pose a severe risk (e.g. downward momentum of 30m/s at 850hPa).

Sačuvana
Stefano
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #743 poslato: 29. Децембар 2009. u 23:21 »

pa mozda bi mogla da se uhvati neka munja uvece iz BG-a...
Sačuvana

Kimi
Van mreže Van mreže

« Odgovor #744 poslato: 29. Децембар 2009. u 23:34 »

Upravo tako  Stefano Wink Wink

Uglavnom severnije od BG-a malo više akcije,mada je moguće i da južnije od Beograda bude razvoja,najbolji primer evo danas kod mene modeli davali suvo vreme kad ono opra me kiša ljudski  Wink Wink  Undecided
Sačuvana
Stefano
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #745 poslato: 30. Децембар 2009. u 00:29 »

pa za dobar munjolov bez opasnosti da pokisnemo i treba da bude severnije od BGa, najbolje munje hvatam kada seva oko Stare Pazove, Banovaca, taj tu deo, kad seva iza Novog Sada već se slabije vidi, mada sam imao prilike da vidim i sevanje koje je dosta daleko (oko Subotice i Hrvatske granice), ali to ne vredi loviti fotoaparatom, to mnogo bolje ispada kamerom jer je daleko... svakako je meni najbitnije da ne pucaju gromovi suvise blizu, ipak mi je drazi zivot od fotkanja munja

Covece ne mogu da verujem da o munjolovu pricamo 30.12 Smiley kao da smo na južnoj polulopti
Sačuvana

Darko_9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #746 poslato: 30. Децембар 2009. u 06:07 »

RHMZ za danas najavljuje samo u Loznici i u Zlatiboru moguće pljuskove sa grmljavinom!

Danas RHMZ za Loznicu prognozila čak 17 stepeni a sutra poslednjeg dana u godini 19 stepeni! Loznica će imati pravi prolećni kraj godine uz moguće pljuskove!
Sačuvana
Darko_9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #747 poslato: 31. Децембар 2009. u 04:54 »

U Loznici danas RHMZ najavljuje 22 stepena a u Beogradu 20 stepeni!  Tongue pravi prolećni kraj godine!

Sačuvana
Zika Melenci
**
Van mreže Van mreže

Jedva cekam leto!

« Odgovor #748 poslato: 01. Јануар 2010. u 18:23 »

Nesto mi temperatura u palicu jako brzo pada  Shocked nebih da preteram ali mislim da ce tamo kisa preci u sneg mozda cak i oko ponoci ako nastavi ovako brzo da pada temperatura  ne znam
Sačuvana

SerbianMeteo

Sačuvana
Stranice: 1 ... 33 34 35 36 37 [38]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin | Sitemap Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!