shimezki
Van mreže
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 27. Децембар 2009. u 14:32 » |
|
Najtacniji su 18z i 0z. Oni daju valiko zahladjenje.
Videcemo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Hoću sneg ove zime...
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 27. Децембар 2009. u 14:35 » |
|
Neznam kako vi vidite stvari ali stavri se uopste ne odvijalju u losem pravcu!Od 3 zahladenje,koje moze da prouzrokuje lepu zimu!Jes da je moguce da glavnina hladnoce ode od nas istocno,ali to nije ni toliki problem!Za sad toliko vredi pratiti situaciju u narednim danima!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shimezki
Van mreže
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 27. Децембар 2009. u 23:42 » |
|
Kao sto sam i ocekivao. 18z nije mogao biti bolji, nema kraja zahladnjenju posle NG.  Videcemo sutra koliko ce 06z to da ublazi, iako nije tako bitan...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Hoću sneg ove zime...
|
|
|
mladen
Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 27. Децембар 2009. u 23:50 » |
|
Znam da je daleko ovo sto GFS crta, ali nakon tolikog niza toplih, dosadnih, sredozemnih ciklona ovo je pravi odmor za oci. Ako se ostvari naravno. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sneg noćas mora pasti!
|
|
|
mladen
Van mreže
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 27. Децембар 2009. u 23:58 » |
|
Red bi bio da i Velika Britanija dobije malo lepog i stabilnog vremena  
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sneg noćas mora pasti!
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 28. Децембар 2009. u 00:43 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 28. Децембар 2009. u 01:29 » |
|
kimi, mani više te modele za 10 dana unapred pošto obično već sledeći post bude suprotan i onda to zamara
mislim da je realnije da govorimo najviše za 5 dana ispred jer tu i vredi diskutovati u suprotnom su samo čista nagađanja
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 28. Децембар 2009. u 01:48 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 28. Децембар 2009. u 08:14 » |
|
Ja sam iskreno veliki optimista po pitanju povratka zime u naše krajeve u prvoj nedelji januara. Neće se lako doći do toga  ali hladan vazduh sa severa će ipak odneti pobedu i doneti nam pravo januarsko vreme. A modeli ko modeli, lutaće narednih dana ali će i oni uvideti vremenom da je to pravi scenario.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shimezki
Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 28. Децембар 2009. u 08:35 » |
|
Ja sam iskreno veliki optimista po pitanju povratka zime u naše krajeve u prvoj nedelji januara. Neće se lako doći do toga  ali hladan vazduh sa severa će ipak odneti pobedu i doneti nam pravo januarsko vreme. A modeli ko modeli, lutaće narednih dana ali će i oni uvideti vremenom da je to pravi scenario. Upravo tako 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Hoću sneg ove zime...
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 28. Децембар 2009. u 10:18 » |
|
 Eto ga sledecih dana jos ce biti bolji ensembel,treba pratiti tendenciju!Najvise sanse od treceg vidim da budemo u jednoj tako zvanoj mesajucoj zoni koje bi prouzrokovale velike padavine,i jos ako posle tih padavina budemo pod uticajem visokog vazdusnog polja eto nama zime i magle dok oci mogu da vide!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ciklon

Van mreže
Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 28. Децембар 2009. u 10:47 » |
|
Eto i prvog dana u godini cemo imati temperaturu ispod 10C u Vojvodini,za sad ide sve u tom pravcu. Posle toga kao sto sam vec i rekao bice zahladjenje verovatno i padavine jer kao sto rece Gabesz nalazimo se u mesajucoj zoni. Ensembl je sada ipak bolji a nadam se jos lepsim izlazima...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
shimezki
Van mreže
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 28. Децембар 2009. u 16:46 » |
|
Evo interesantne prognoze za prve nedelje januara...  ''Most of Europe,north of 40° north,will turn frigid Jan 1-10. In fact for the northern hemisphere, this could be one of the coldest openings for land dwellers since the 1970s with the far east and much of the US sharing in the arctic attack.'' Preuzeto sa foruma accuweather.com, prognoza Joe Bastardija. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Hoću sneg ove zime...
|
|
|
|
|
Varvarinac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 28. Децембар 2009. u 19:31 » |
|
Lepo se odvija situacija posle nove godine. 3,4 i 5 januara stize zahladjenje i po visini i u prizemlju, tu su i padavine. Ako vec Novu godinu ne mozemo da je docekamo sa snegom, bar neka bude za bozic.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 28. Децембар 2009. u 19:33 » |
|
 Sta se moze reci?Da ostavimo sad malo to zahladenje posle 3 sta je otopljenje oko 6?Pa to znaci da je velika verovatnoca mediciklona,sto je i ocekivano,kako i rekoh pre podne od mesajuce zone i moze se ocekivati veca kolicina padavina!E sad prema to kako cemo izaci iz ovoga to ce se jos menjati znaci jos nista ne bih rekao kakve ce padavine biti!E sad posle tog ciklona neka bude covek pod nogom pa da nam kaze u kojem cemo pravcu ici!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Darko_9
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 28. Децембар 2009. u 21:18 » |
|
Mislim da treba očekivati zahlađenje 2 januara!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ljubostinja

Van mreže
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 28. Децембар 2009. u 23:28 » |
|
Konacno pravi izlaz gfs-a, odlican rekao bih. Od subote uvece temperatura ide u minus, u ponedeljak sneg. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
zeljko
Van mreže
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 28. Децембар 2009. u 23:44 » |
|
Osim za Vojvodinu. Ako bi sve bilo baš ovako, Vojvodina bi dosta loše prošla što se tiče snega, naročito Bačka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo