|
Kimi
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 28. Децембар 2009. u 00:43 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 28. Децембар 2009. u 01:29 » |
|
kimi, mani više te modele za 10 dana unapred pošto obično već sledeći post bude suprotan i onda to zamara
mislim da je realnije da govorimo najviše za 5 dana ispred jer tu i vredi diskutovati u suprotnom su samo čista nagađanja
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 28. Децембар 2009. u 01:48 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 28. Децембар 2009. u 08:14 » |
|
Ja sam iskreno veliki optimista po pitanju povratka zime u naše krajeve u prvoj nedelji januara. Neće se lako doći do toga  ali hladan vazduh sa severa će ipak odneti pobedu i doneti nam pravo januarsko vreme. A modeli ko modeli, lutaće narednih dana ali će i oni uvideti vremenom da je to pravi scenario.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
shimezki
Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 28. Децембар 2009. u 08:35 » |
|
Ja sam iskreno veliki optimista po pitanju povratka zime u naše krajeve u prvoj nedelji januara. Neće se lako doći do toga  ali hladan vazduh sa severa će ipak odneti pobedu i doneti nam pravo januarsko vreme. A modeli ko modeli, lutaće narednih dana ali će i oni uvideti vremenom da je to pravi scenario. Upravo tako 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Hoću sneg ove zime...
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 28. Децембар 2009. u 10:18 » |
|
 Eto ga sledecih dana jos ce biti bolji ensembel,treba pratiti tendenciju!Najvise sanse od treceg vidim da budemo u jednoj tako zvanoj mesajucoj zoni koje bi prouzrokovale velike padavine,i jos ako posle tih padavina budemo pod uticajem visokog vazdusnog polja eto nama zime i magle dok oci mogu da vide!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 28. Децембар 2009. u 10:47 » |
|
Eto i prvog dana u godini cemo imati temperaturu ispod 10C u Vojvodini,za sad ide sve u tom pravcu. Posle toga kao sto sam vec i rekao bice zahladjenje verovatno i padavine jer kao sto rece Gabesz nalazimo se u mesajucoj zoni. Ensembl je sada ipak bolji a nadam se jos lepsim izlazima...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
shimezki
Van mreže
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 28. Децембар 2009. u 16:46 » |
|
Evo interesantne prognoze za prve nedelje januara...  ''Most of Europe,north of 40° north,will turn frigid Jan 1-10. In fact for the northern hemisphere, this could be one of the coldest openings for land dwellers since the 1970s with the far east and much of the US sharing in the arctic attack.'' Preuzeto sa foruma accuweather.com, prognoza Joe Bastardija. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Hoću sneg ove zime...
|
|
|
|
|
Varvarinac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 28. Децембар 2009. u 19:31 » |
|
Lepo se odvija situacija posle nove godine. 3,4 i 5 januara stize zahladjenje i po visini i u prizemlju, tu su i padavine. Ako vec Novu godinu ne mozemo da je docekamo sa snegom, bar neka bude za bozic.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 28. Децембар 2009. u 19:33 » |
|
 Sta se moze reci?Da ostavimo sad malo to zahladenje posle 3 sta je otopljenje oko 6?Pa to znaci da je velika verovatnoca mediciklona,sto je i ocekivano,kako i rekoh pre podne od mesajuce zone i moze se ocekivati veca kolicina padavina!E sad prema to kako cemo izaci iz ovoga to ce se jos menjati znaci jos nista ne bih rekao kakve ce padavine biti!E sad posle tog ciklona neka bude covek pod nogom pa da nam kaze u kojem cemo pravcu ici!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Darko_9
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 28. Децембар 2009. u 21:18 » |
|
Mislim da treba očekivati zahlađenje 2 januara!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ljubostinja

Van mreže
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 28. Децембар 2009. u 23:28 » |
|
Konacno pravi izlaz gfs-a, odlican rekao bih. Od subote uvece temperatura ide u minus, u ponedeljak sneg. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
zeljko
Van mreže
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 28. Децембар 2009. u 23:44 » |
|
Osim za Vojvodinu. Ako bi sve bilo baš ovako, Vojvodina bi dosta loše prošla što se tiče snega, naročito Bačka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 29. Децембар 2009. u 02:45 » |
|
Ovako los ensembl sto se tice perioda posle 6. je zakljucak da on nema pojma. Videcemo jos al ja mislim da je period oko Bozica velika verovatnoca da temperatura bude oko nule. Promenice se ensembl sigurno,imacemo zimu u novoj godini! Treba ocekivati dalji trend pada tremperature,na to ukazuje veci broj evropskih meteo sajtova. Niko tacno ne zna...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
Freddy
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 29. Децембар 2009. u 02:54 » |
|
Ensembl i nije tako los posle 6.1, bas je tu negde oko nule. Problem je sto je glavni run dijametralno suprotan sa svim ostalim mogucim scenarijima od 4-7 januara. Jako tesko da ce to da se ostvari. Sto se trenda tice, u odnosu na ovo otopljenje ciji vrhunac ce da bude 30. i 31. decembra, normalno je da ce biti hladnije..pitanje je samo koliko hladnije i sa kojom kolicinom i vrstom padavina 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 29. Децембар 2009. u 03:11 » |
|
Nema sanse da recimo u Varsavi ili Berlinu bude par stepeni ispod nule a u BG 10C stepeni iznad nule. Za ovaj period nema takve sanse,ili ce biti iznad nule po celoj Evropi ili ce nas sve pogoditi minus kao pre 15ak dana. Po meni ce za sad biti minus u vecem delu Evrope!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 29. Децембар 2009. u 09:30 » |
|
Eto vredi is sad pogledati ensemble zoko 6-stog:)To je sve zbog mediteranskog ciklona!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 29. Децембар 2009. u 10:23 » |
|
GFS OZ lošiji od svog prethodnika......Ostali modeli su OK 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 29. Децембар 2009. u 11:54 » |
|
Šteta što će ova novogodišnja noć proći bez pravog ambijenta ali će po mom mišljenju ostatak januara 2010. biti jedan pravi zimski mesec. Mislim da će vrhunac zime biti u periodu od Božića do Srpske Nove godine.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Palmark
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 29. Децембар 2009. u 13:41 » |
|
Realno,ja mislim sa smo "vrhunac" zime imali sad u drugoj polovini decembra! Ne verujem da ce se ponoviti opet toliko ledenih dana u nizu i tako niske temperature,a posebno ne toliko mnogo snega!  da sto pre dodje prolece,zimo ODLAZI 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 29. Децембар 2009. u 13:45 » |
|
Palmark pa bas si realan... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
December_m
Van mreže
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 29. Децембар 2009. u 20:04 » |
|
Gabesz u pravu si. Ja nisam video realnijeg prognozera ovde od Palmarka. Po njemu bi prolece trebalo da bude u januaru.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo