Zika Melenci

Van mreže
Jedva cekam leto!
|
 |
« Odgovor #1025 poslato: 29. Јануар 2010. u 23:12 » |
|
ma ovome se netreba baviti onaj ko ima slabo srce jer ovo je da te slog opali :S
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #1026 poslato: 30. Јануар 2010. u 07:46 » |
|
Nije baš tako, primetio sam sinoć na ensemblu da je linija glavnog ispod proseka, i da bi mogle da se povećaju padavine, to se i desilo:  Eto poslednji dan ovog meseca će biti vrlo zanimljiv od svog prvog minuta 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #1027 poslato: 30. Јануар 2010. u 08:25 » |
|
WRF-NMM na RHMZ sajtu se baš loše pokazao u ovoj trenutnoj situaciji. Baš čudno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #1028 poslato: 30. Јануар 2010. u 09:08 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #1029 poslato: 30. Јануар 2010. u 09:26 » |
|
U Vecernjim satima jos u vecem elu Srbije nece biti uslova za cist sneg,izuzev severa i Timocke Krajine!  Posle devet polako prelazak snega gde bude padavina Sad gledam malo bolje ni u Timockoj krajini nema uslova za sneg do veceri,samo sever Srbije! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #1030 poslato: 30. Јануар 2010. u 09:40 » |
|
I vetar lepo pokazuje kada se moze ocekivati sneg na severu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #1031 poslato: 30. Јануар 2010. u 10:04 » |
|
Vrlo zanimljiva vremenska situacija će biti danas u Novom Sadu. Mislim da će veći deo dana biti na samoj granici kiše i snega, a uveče kiša sigurno prelazi u sneg samo je pitanje vremena, a to je jako teško proceniti. Mislim da maksimalna temperatura neće pre +2.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bolje ispasti glup nego iz autobusa. 
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #1032 poslato: 30. Јануар 2010. u 10:13 » |
|
Ja mislim Joe na zalost da oce,al ostaje da vidimo!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #1033 poslato: 30. Јануар 2010. u 10:42 » |
|
Pravi ovaj GFS novu dramu, jako mu je debela ta nulta izoterma na 850hPa  Padavina je više, ali teško ovako reći kad će biti kiša, a kad sneg. Najjači talas iza ponoći, ali moglo bi se i do ponoći skupiti dosta snega uz dobar razvoj situacije. Ostatak Vojvodine pre ponoći ne bi trebalo da očekuje sneg 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #1034 poslato: 30. Јануар 2010. u 10:51 » |
|
Novi Sad po trenutnim izlazima čak ne treba da očekuje sneg ni pre 2 ujutru.  Nego meni ovo zaista nije jasno. Zašto samo Srbija nema padavine u nedelju po novom GFS-u? Nije mi uopšte logično. Ni po poziciji ciklona ni po temperaturnom rasporedu po visini.  
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bolje ispasti glup nego iz autobusa. 
|
|
|
Zika Melenci

Van mreže
Jedva cekam leto!
|
 |
« Odgovor #1035 poslato: 30. Јануар 2010. u 11:14 » |
|
Zašto samo Srbija nema padavine u nedelju po novom GFS-u? Sankcije  bash cudno to deluje i mislim da nece tako biti sanse su po meni mozda nekih 10% :S
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #1037 poslato: 30. Јануар 2010. u 12:59 » |
|
Što se Banata tiče, on prema modelima može proći najgore u celoj Vojvodini.  Plus po visini se zadržava bar do 03UTC, u severnom Banatu će nešto ranije stići minus. Temperatura na 2m kako stoje stvari u plusu konstantno,dakle nema minusa do sutra uveče. . .  Prosto ne mogu da verujem kolika ovo ispala može biti. . . Ipak ja ću biti protivnik GFS modelu ovoga puta  i kažem da će i kod mene biti minusa već tokom noći.Dakle biće snega noćas! GFS vs. jocozr 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dusan
|
 |
« Odgovor #1038 poslato: 30. Јануар 2010. u 13:11 » |
|
Joco izgubio si u startu.Danas a ni vecera do pred zoru nema sanse za sneg u Zrenjaninu.Negde oko ponoci mogao bi u KIkindi preci u sneg a kod nas tek nekoliko sati kasnije.Ako ujutro vidimo istu situaciju napolju kai danas ja cu biti zadovoljan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #1039 poslato: 30. Јануар 2010. u 13:15 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dusan
|
 |
« Odgovor #1040 poslato: 30. Јануар 2010. u 13:21 » |
|
Ovaj put ces imati pomoc sudije ali se bojim da ni to nece biti dovoljno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #1041 poslato: 30. Јануар 2010. u 13:24 » |
|
Ocekujem da bi padavine mogle da pocnu poslepodne,a ne kako je GFS to najavio od samog jutra.Ovo je temperatura koja bi severu donosila granicu izmedju snega i kise,kao sto Joco rece Banat ima najlosije sansa sto se vidi i po sledecim izlazima. Sto se tice temperature na 2m,srednja i severna Backa bi mogle oko nule mozda s prvim jacim padavinama takodje kasno poslepodne dok Banat(izuzev severnog) i Srem tu losije prolaze.  
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
dusan
|
 |
« Odgovor #1042 poslato: 30. Јануар 2010. u 13:46 » |
|
Jedina varijanta za sneg je da padavine kasnije stignu i da se samim tim prestanak padavina pomeri za nekoliko sati.A to nije nemoguce.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #1043 poslato: 30. Јануар 2010. u 14:26 » |
|
Da,bas tako svo vreme se uzdam u to jer vec su trebale padati po recimo GFS-u.Mada sve da i tako bude sutrasnja Tmax je pod znakom pitanja a to bi mozda znacilo ponovno topljenje snega. Mislim da ce biti zanimljivo veceras ukoliko padavine stignu kasnije a ja ih i ocekujem tada.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #1044 poslato: 30. Јануар 2010. u 14:37 » |
|
Ovaj put ces imati pomoc sudije ali se bojim da ni to nece biti dovoljno.
Sudija, nemoj ti meni. . .  Temp. u 14h  Izvinjavam se za OFFTOPIC. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
milija73
Van mreže
|
 |
« Odgovor #1045 poslato: 30. Јануар 2010. u 15:01 » |
|
Temperatura za zrenjanin je sigurno greska na sajtu....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zeljko
Van mreže
|
 |
« Odgovor #1046 poslato: 30. Јануар 2010. u 15:10 » |
|
Ako je temperatura tačna, Zrenjanin ima lepu priliku za ledenu kišu večeras. Kao i Požega.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #1047 poslato: 30. Јануар 2010. u 15:12 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
dusan
|
 |
« Odgovor #1049 poslato: 30. Јануар 2010. u 19:10 » |
|
Suboica i Sombor mogu ocekivati pre ponoci sneg.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo