- 30. Јул 2010. u 02:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova stanica u mreži - Babin Zub super

Portal Mreža AMS     Baza podataka                Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 48   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 29515 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
dusan
Van mreže Van mreže

« Odgovor #540 poslato: 08. Фебруар 2010. u 19:40 »

EC za sada ne izgleda lose.Ciklon kao i po GFS-u a mm kada sabere mozemo uporedjivati(a ima ih)
Sačuvana
Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

Sunce prvo izlazi na istoku!!!

« Odgovor #541 poslato: 08. Фебруар 2010. u 19:45 »

Skoro pa identični poslednji izlzi EC-a i GFS-a. Biće, biće snega Smiley
Sačuvana

gencic
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #542 poslato: 08. Фебруар 2010. u 19:48 »

Da, ali po EC-u, padavine odose malo zapadnije... i dalje sumnjam u gfs-ove kolicine...Aj videcemo
Sačuvana

dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
Milosh
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #543 poslato: 08. Фебруар 2010. u 19:51 »

EC crta ciklon na sličnoj poziciji, gotovo identičnoj kao GFS, ali kad pogledam padavine i temperature, pa to su dva svijeta... Znači, EC znatno lošiji. Crta se svega 5-6mm padavina u srijedu i u toku noći, a već u četvrtak suvo i otopljenje. Mada ne možemo ništa sa sigurnošću pričati dok ne vidimo večerašnji WRF.
Sačuvana
gabesz20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #544 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:01 »

ECM je uvek tacniji sto se temperatura tice,to je za sigurno!I ja se bojim temperature na 2m,bice bljuzgavice u cetvrtak za sigurno!Raduje me sto u sredu toku noci ce barem ce biti lepe padavine!
Sačuvana
ljubostinja
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #545 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:19 »

Kod mene EC daje skroz drugaciju prognozu nego sto je davao u prethodnom izlazu. U odnosu na gfs susta suprotnost, za sredu daje +5C uz mizerne padavine, a u petak cak 13mm i 2C. Mislim da u ovoj situaciji EC nema pojma. Nije sto navijam za sneg i gfs,ali stvarno mi je nelogicno ovo sto crta.
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!

« Odgovor #546 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:22 »

E posto su cikloni na istim pozicijama onada je vec moguce da ce biti po GFS-u.Da li neko moze da postavi sliku s temperaturama EC-a za sredu cetvrtak posto ja to gledam samo na YR.NO?
Sa temperaturama koje prognozira GFS ja sam ove zime zadovoljan,u to ne sumnjam.

EDIT> EC za sutra daje Vrbasu 4C? a Subotici 0C?,eto kako stoje stvari s temperaturom,nemoguce!
A kad saberem padavine GFS mi ove nedelje daje oko 28mm,a EC 43mm tako da sam s padavinama zadovoljan jako!
Sačuvana

Vratice se zime...
Sic
Van mreže Van mreže

« Odgovor #547 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:30 »

Ja stavljam pare na GFS Smiley
Sačuvana
Kimi
Van mreže Van mreže

« Odgovor #548 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:31 »

I ja više verujem GFS-u....Bilo je vremena da se usaglase GFS i EC ,ali nisu,sada ćemo da vidimo ko je bolji  Wink
Sačuvana
Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

Sunce prvo izlazi na istoku!!!

« Odgovor #549 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:35 »

Što se tiče padavina u ovakvoj situaciji modeli nemaju šanse da pogode ne samo količinu već ni raspored po danima. Biće izmena i u 24h sata pred određene padavine a o ovoj vremenskoj distanci i da ne pričam. Sada je najbitnija pozicija i raspored baričkih sistema. EC i GFS u poslednjim izlazima vrlo slični. A najvažnije je to da centar ciklona nije previše zapadno od nas tako da ne može previše da povuče topao vazduh po visini. Ja smatram ako ne bude bitnijih promena u modelima da će zimski scenario prevladavati u nastavku nedelje.
Sačuvana

gabesz20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #550 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:35 »

Ja bacam pare na ECM kao i uvek,mozda bude 1-2 stepeni nize sto ceka ecm,al pobedice na moju veliku zalost,daj boze da ne budem a u pravu!
Sačuvana
jocozr
Van mreže Van mreže

« Odgovor #551 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:37 »

Zaista je teško bilo šta prognoirati za sredu i četvrtak. . .
Međutim ja čim vidim WRF dajem svoju prognozu za sredu i razvoj situacije tokom noći ka četvrtku.
Zaista dobar izlaz GFS koji se vratio putem stare slave (za snegoljupce). . .ali moram priznati da sumnjam u njegove količine padavine.
Temperature me ne brinu toliko,ali dovoljna je manja promena i nema pokrivača i snega. . .  Roll Eyes  
Sačuvana

gencic
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #552 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:38 »

Što se tiče padavina u ovakvoj situaciji modeli nemaju šanse da pogode ne samo količinu već ni raspored po danima. Biće izmena i u 24h sata pred određene padavine a o ovoj vremenskoj distanci i da ne pričam.

Nazalost je tako, a najvise me razocarao wrf-nmm, ovaj na rhmz-ovom sajtu.U toku 3 dana, je tri puta promenio scenario do neprepoznatljivosti, tako da na kraju je bilo tacno samo ono u prvih 24 sata i nista vise...
A to je prognoza za samo naredna 72h...
Sačuvana

Kimi
Van mreže Van mreže

« Odgovor #553 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:41 »

Izašao WRF 12Z,za Kraljevo siguran sneg u sredu,ali se crta plus u četvrtak po visini a i u prizemlju..
Sačuvana
gencic
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #554 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:44 »

Vidite li vi ove sulude razlike u modelima u okviru 72h...Bas me zanima ko ce pobediti...
Sačuvana

dusan
Van mreže Van mreže

« Odgovor #555 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:51 »

WRF je poludeo.Prvo u Novom Sadu crta ogroman sneg a par sati kasnije +8.
Malo je on pobrkao loncice.Ako korisi ulazne inpute EC -a onda neznam gde je video plus po visini a i na 2m toliki.
I svi drugi modeli vide istu ciklonu a centimetre cemo zbrajati na kraju.
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!

« Odgovor #556 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:54 »

WRF mi je nestvarno los! Pogotovo temperatura na 2m,to ne moze biti.
Gabes ako EC kao sto ti kazes a sto se skoro uvek dogodi spusti Tmax za 1-2C to bi onda i po njemu bilo idealno cak bolje od GFS-a!
Sačuvana

Vratice se zime...
gabesz20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #557 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:57 »

Cista bljuzgavica!Ciklon za sever zemlje da..al pogledaj Beograd!Dikile da..u ovome se i pravu,ali mislim da je onda za Beograd Timocka krajina odradila svoje!
Sačuvana
dikile
Van mreže Van mreže

« Odgovor #558 poslato: 08. Фебруар 2010. u 20:57 »

Podsecanja radi: A koji je model prosle subote najavljivao za beograd -3C.Odgovor ni jedan.
Dzabe gledamo modele videcemo sta ce biti kad dodju padavine.
Sačuvana

ljubostinja
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #559 poslato: 08. Фебруар 2010. u 21:07 »

Slazem se sa tobom gencicu, upravo sam hteo da prokomentarisem da ec i wrf treba gledati samo za naredna 24h i nista vise. Kako koji dan bude dolazio tako ce i oni crtati nize temperature i sneg. U to sam sto posto siguran, videcete ljudi. Sneg i u sredu i u cetvrtak.
Sačuvana
SerbianMeteo

Sačuvana
Stranice: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 48   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin | Sitemap Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!