- 09. Септембар 2010. u 06:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Vršac u mreži meteoroloških stanica super

Portal Mreža AMS     Baza podataka                Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 38   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Februar 2010  (Pročitano 30841 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
sneshko_belic
**
Van mreže Van mreže

Oh...opet kiša!

« Odgovor #500 poslato: 07. Фебруар 2010. u 21:52 »

Hihihihihi.......Joe..........ponesi i jednu lopatu, možda ti zatreba, ako se ove prognoze ostvare!  rolling

Sačuvana

Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee Cheesy
Joe
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #501 poslato: 07. Фебруар 2010. u 22:00 »

Embarrassed

Inače i definitivno krećem za Čačak sutra ili prekosutra. Evo pakujem se. Ovaj put bih mogao da ponesem makar rukavice.  Cheesy
Sačuvana

Bolje ispasti glup nego iz autobusa. Cheesy
sneshko_belic
**
Van mreže Van mreže

Oh...opet kiša!

« Odgovor #502 poslato: 07. Фебруар 2010. u 22:03 »

Njih stavi na sam kofer, veži sa nečim!
Mojne da ih zaboraviš! 
Sačuvana

Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee Cheesy
Milosh
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #503 poslato: 07. Фебруар 2010. u 23:18 »

18Z crta nešto manje padavina od nerealnog prethodnika. Ipak, bio bi to obilan snijeg. Položaj ciklona je i dalje odličan, nema priliva toplog vazduha po visini.
Sačuvana
Joe
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #504 poslato: 08. Фебруар 2010. u 00:12 »

Čisto radi arhive. Visina snežnog pokrivača u nedelju sada izgleda ovako.  Embarrassed   

Sačuvana

Bolje ispasti glup nego iz autobusa. Cheesy
dikile
Van mreže Van mreže

« Odgovor #505 poslato: 08. Фебруар 2010. u 00:16 »

18z za moj kraj je bolji od predhodnog.Sada crta oko 25mm za sredu,cetvrtak i petak, sto daje oko 30cm novog snega.Tendencija je dobra ali sa padavinama nikd nije sigurno.
Sačuvana

Zeli
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #506 poslato: 08. Фебруар 2010. u 01:59 »

Za moje područje 18z do 23 februara najavljuje 67 mm taloga i to je baš kao što reče Miloš evidento manje nego najava 12z-a, koja za isti poeriod bijaše skoro 100mm taloga.
Nadam se da će to GFS za koji dan još smanjiti, inače će mi kad se to sve počne topiti bašta pretvoriti u jedno ogromno jezero.
Odgovorno tvrdim, bez obzira na sve modele, da je februar ipak, kako kažu Hrvati "veljača prevrtača".
Taj epitet je apsolutno zaslužio jer po mom sjećanju, otprilike tek svaki peti ne bude "nestašan"
Sačuvana

Nadmorska visina 85.
Profiamater
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #507 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:29 »

Prosli put kada su modeli danima najavljivali bas obilan sneg, desilo se da tacno 2 dana pre tog cekivanog snega naglo promene predvidjanja... Cini mi se da se i sada nesto slicno dogadja, EC od 00z je delimicno promenio situaciju i daje manje padavina a GFS od 06z ciklon pomera zapadnije i time drasticno menja situaciju za cetrvtak dajuci temp. na 850hPa iznad nule za veci deo Srbije...
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!

« Odgovor #508 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:31 »

Da,da po EC padavine dosta smanjene.GFS jos nisam video ali po 00Z vec je poceo da ih polako smanjuje...
Sačuvana

Vratice se zime...
Milosh
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #509 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:39 »

00Z GFS-a je poslednji izlaz koji je crtao pravi sniježni scenario.
EC-ov 00Z, a zatim i 06Z GFS su dosta promijenili priču. Ciklon je na nepovoljnijem položaju. Crta se manje padavina, i priliv toplog vazduha po visini u četvrtak.
Konkretno za Beograd, i dalje se crta dobar snijeg u srijedu uveče i u noći između srijede i četvrtka, dok bi već u četvrtak bilo uglavnom suvo i dosta toplije.
Južnije od Beograda bi čak i padavine u srijedu i četvrtak mogle biti u obliku kiše.

Rekoh još juče da modeli sigurno neće izbrisati ciklon, kao što je bilo u prethodnom slučaju kad se crtao obilan snijeg. Ali dovoljno je bilo da centar pomjere samo malo zapadnije i priča je skroz drugačija. Dakle, nijanse će presuditi da li ćemo dobiti obilan snijeg, ili kišu. Ništa se ovdje još ne zna. Ostaje nam da se nadamo da će se modeli vratiti na jučerašnju priču.
Sačuvana
Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

Sunce prvo izlazi na istoku!!!

« Odgovor #510 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:46 »

Ma potpuno očekivano šetanje modela. Kao što rekoh neće se tu znati ništa pouzdanije ni do sutra pa ni u toku aktivnosti ciklona. Već je skoro sigurno da neće biti hladnoće po visini sve vreme, tj. četvrtak i petak su na udaru toplote po visini. Koliko će probiti to ćemo videti, ali čak mi se više sviđa ova varijanta sa odsustvom padavina u četvrtak i petak, pa onda za vikend uz pad temperature nov talas snega.
Sačuvana

ptprince
Moderator
Van mreže Van mreže

Le Petit Prince

« Odgovor #511 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:03 »

Zelim samo da kazem SVAKA ČAST svima koji su juce ovde iznosili svoje misljenje,davali tacne i precizne prognoze za danasnji dan,situacija je bila teska ali ČESTITAM vam i zasluzuje te samo reci hvale!!!

A sad cu da nazovem RHMZ i kazem im da dobro pogledaju ovaj forum i portal i da ih u buducnosti ne bude sramota da zatraze pomoc od ljudi koji ovde rade i ucestvuju u izradi vremenske prognoze jer su pokazali mnogo puta da su bolji od njih!

EDIT:Nisu u stanju ni da se jave ali dobicu ih ja.
Lepo su pogodili u mesecnoj prognozi sneg za danas al su se zato juce obrukali.

Ne brini se, neko od njih uvek gleda formu... Wink

Međutim, tada sam čuo najave ledene kiše, bar za Beograd. I bilo je ledene kiše, a onda sneg. Uh, ta inverzija po visini... baš je nezgodna.

Dobro, to behu minule prognoze... sledi vreme snegoljubaca.
Ja sam uz Boru Čorbu i njegove stihove 'Vidi snega...' (pa ko zna, zna)
Sačuvana

Ako baobabe ne isščpamo na vreme, nikada ga se ne možemo osloboditi. On preplavi celu planetu. Razriva je svojim korenjem. I ako je planeta veoma mala, a baobaba ima u velikom broju, ona će se rasprsnuti.
ptprince
Moderator
Van mreže Van mreže

Le Petit Prince

« Odgovor #512 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:05 »

Juče je čak i na forumu HMZCG iskazano čuđenje povodom prognoza koje su i HMZS i privatne službe davale za Beograd, jer modeli koji se vrte u HMZCG su upućivali na ovo što se i desilo.
Možda su jedni od drugih prepisiviali ne uvažavajući ono što je prognostički materijal govorio!?  ne znam

Ima raznih... znaš i sam.
Sačuvana

Ako baobabe ne isščpamo na vreme, nikada ga se ne možemo osloboditi. On preplavi celu planetu. Razriva je svojim korenjem. I ako je planeta veoma mala, a baobaba ima u velikom broju, ona će se rasprsnuti.
ptprince
Moderator
Van mreže Van mreže

Le Petit Prince

« Odgovor #513 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:07 »

Što se tiče današnjeg i sutrašnjeg dana,
Po NMM ovo je u Novom Sadu do sutra uveče između 20 i 25cm snega.  Shocked

Lično mislim da ga je malo preterao.  Wink

Ne vidim na ovom izlazu toliki sneg... Najzad, nije ga ni bilo u toj meri. Što ne znači...
Sačuvana

gencic
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #514 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:27 »

Ptprince, molim tvoje (insajdersko) misljenje, povodom nadolazece situacije? Cheesy
Sačuvana

dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
Milosh
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #515 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:30 »

Evo 00Z i 06Z meteograma za Beograd.
Do četvrtka ujutru su vrlo slični, a onda se potpuno razilaze. Što se mene tiče, bilo bi odlično kada bi se ostvarilo ovo što crta poslednji izlaz, mada, kakva je tendencija, ne bi me začudilo da već 12Z skroz izbriše snijeg. Undecided

Sačuvana
Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

Sunce prvo izlazi na istoku!!!

« Odgovor #516 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:40 »

Samo Miloshe da ne ispadne od svega opet Wink
Sačuvana

ivo
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #517 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:44 »

U svakom slucaju uz ovaj skoro vertikalni izlaz ciklona(tacnije obojih: sredom-cetvrtkom i  onaj na kraju nedelje) bit'ce i  vama snega, cak i u dobrim kolicinama, nadam se. Meni je  dosta za ove zime, prepustio ga bih vam bez izuzetka da bi od mene zavisilo Smiley
Sačuvana

gencic
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #518 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:47 »

Nista necu raci, osim da je poslednji izlaz podigao prosek ensembla za skoro 4 stepena za termin sreda vece-cetvrtak.Znaci, nije lutanje jednog ensembla, nego bolje uvidjanje stvari, sto moze da bude lose...

rolling rolling

Sačuvana

dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
Roberto
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #519 poslato: 08. Фебруар 2010. u 13:06 »

kao sto sam i rekao....polako...a sad vec pocinje kuknjava....
Sačuvana
Aleksandar
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #520 poslato: 08. Фебруар 2010. u 13:43 »

pa lepo su rekli na prognozi od petka sneg a pre toga na severu, inace mislim da je bila prognoza meteosa na tv-u
Sačuvana
Sic
Van mreže Van mreže

« Odgovor #521 poslato: 08. Фебруар 2010. u 13:46 »

Ma ovaj ensemble je poblesavio. Gle ovu planinu dole,ima da nam bude ko u americi proteklih dana, 1m snega Smiley
BTW, zove me cale iz Toronta, kaze evo nama lepo i suncano, temp -32C, bas je super, a sa CNTowera se na ontariju vidi linija oblaka u koja zatrpava ameriku vec 5 dana bez prestanka. Kaze, jadni oni Smiley

Pa izgleda da ce u BGD vec u sredu neki kijamet Smiley daj boze...
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!

« Odgovor #522 poslato: 08. Фебруар 2010. u 13:51 »

Daj Boze al znas gde je sreda  Smiley! Ne ide ovo u dobrom pravcu...
Sačuvana

Vratice se zime...
gabesz20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #523 poslato: 08. Фебруар 2010. u 13:55 »

Severu zemlje skoro siguran vlazan sneg...tu negde novih 15 cm,sto se tice ostalih delova paa uvece bolje neka konkretnija analiza!

Sačuvana
ptprince
Moderator
Van mreže Van mreže

Le Petit Prince

« Odgovor #524 poslato: 08. Фебруар 2010. u 14:06 »

Ptprince, molim tvoje (insajdersko) misljenje, povodom nadolazece situacije? Cheesy

Ma ja sam ti ovde autsajder i provokator...
Ali kad si me lepo pitao, biće snega. I to dosta. Samo sutra pauza, a svaki dan će ga biti pomalo. Međutim, zatrpavanje tipa 15-20 cm ne očekujem. Maksimalno ako za dan bude 10 cm, a ukupno može biti i više od toga, iz više dana.
Nnego, sledeći ponedeljak je mečka Božana, a ona se do sada pokazivala kao uspešna u dugoročnoj prognozi. Sve mi se čini da će najaviti proleće, jer sada će se zima izdudnjati i to je to.
Takođe se nadam da nas prolećni mrazevi neće iznenaditi i obrati nam voće.

Samo Miloshe da ne ispadne od svega opet Wink

Ovo je već jača fora... Kolega, bio si više nego rečit. Kakvi, bre, smajliji...
Sačuvana

SerbianMeteo

Sačuvana
Stranice: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 38   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin | Sitemap Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!