|
dusan
|
 |
« Odgovor #580 poslato: 09. Фебруар 2010. u 06:55 » |
|
Vojvodina nikako nije u opasnosti za cetvrtak sto se temperature po visini tice,na 2m je to labavo oko nule,to bas i ne volim mada na toj temperaturi zna da padne lep sneg. GFS ne odustaje od svog scenarija,ne odustaje ni EC i po meni je dobar za sad!
mislis,pogledaj 00z Ovo je previse ispala za ceo zivot a kamoli za jednu zimu. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #581 poslato: 09. Фебруар 2010. u 07:28 » |
|
Istok Srbije sutra dobija lep sneg (10-ak cm), a u ostalom delu Srbije biće slično kao u subotu tj. kako ko bude imao sreće (pošto će opet biti komešanja po visini). Kod nas na istoku najkritičniji je četvrtak i delom petak ali tad i neće biti izgleda neke padavine. Sever i zapad Srbije bi mogle tad da dobiju vlažan sneg. Od petka bi temperature po visini opet trebale biti ispod nule u celoj zemlji a i padavine bi trebale tad malo da pojačaju. Za period posle toga nema svrhe sad pričati ali nije loša trenutna situacija.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Profiamater
Van mreže
|
 |
« Odgovor #582 poslato: 09. Фебруар 2010. u 08:32 » |
|
Dan mi zapocne gledanjem u karte modela i ... dan je mogao bolje da mi pocne... Ne deluje povoljno za ljude koji vole sneg, sto se tice BG sutra uvece uz hladnu kosavu moze biti snega na nula stepeni (neka bude -0.2C  ) a za cetv. situacija uopste nije obecavajuca ... ali hajde neka bar sutra uvece bude snega i dobre temp. a za cetv. da se nadamo promeni situacije...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #583 poslato: 09. Фебруар 2010. u 09:27 » |
|
Nema spasa na zalost za veci deo Srbije u cetvrtak gde bude bilo padavina!Jedino Suboticani a ponajvise Novosadani neka se raduju,ali ni oni preterano,zbog temperatura na 2 m! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Sic
|
 |
« Odgovor #584 poslato: 09. Фебруар 2010. u 10:39 » |
|
Tragedija 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #585 poslato: 09. Фебруар 2010. u 10:41 » |
|
Šta da se radi. . .tragedija. Ima još mesta za ispravke,ali nažalost mislim da će ostati tako kako jeste! Plus i gotovo. . . 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ciklon

Van mreže
Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!
|
 |
« Odgovor #586 poslato: 09. Фебруар 2010. u 10:42 » |
|
Jutro je osvanulo a situacija je jos komplikovanija,da li ce sneg ili kisa,hoce li se zadrzati ili ne... Ovde modeli ne mogu tacno da potvrde sta ce se izdesavati tako da cekam sredu poslepodne i onda cu znati.Dobro je sto GFS i EC razvlace ove padavine do petka(EC do ponedeljka) znaci da se moze ocekivati veca kolicina padavina ali opet je sve na ivici,izmedju idile i razocarenja....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #587 poslato: 09. Фебруар 2010. u 10:49 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dusan
|
 |
« Odgovor #588 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:02 » |
|
AUUUUU,KAKVO RAZOCARENJE.JUTROS SE NE ZNA KOJI JE MODEL GORI. Ovo sto sada crta GFS je crtao i pre nedelju dana,pa je onda ciklonu gurao juzno do momenta gde nama najvise odgovara.Drzao je tu nekoliko izlaza i od 18z do sada sve gori i gori.Mislim da je razlika u polozaju centra ciklone za 3 izlaza otisla 500km zapadnije.Znaci sutra u toku noci vlazan sneg ujutro kisa a na dalje +10 BRUKA,STA SU NAM MODELI URADILI OVE GODINE.NIKAD VISE OCEKIVANJA PRATECI KARTE A MANJE DESAVANJA U REALNOM VREMENU.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #589 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:11 » |
|
Ma čemu kuknjava društvo?! Jeste biće četvrtak sa bljuzgom ili kišom kako gde ali od petka dolazi hladan vazduh po visini i padavine posle toga su samo u obliku snega. Znam reći će Vojvođani ali mi onda nemamo neke padavine. Pa šta da se radi, tako je to. U ovakvim zimama kad se glavnina padavina dobija sa jugozapada i juga Vojvodina nije omiljena za sneg. Ali biće tu još veselja za sve u nastavku februara.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #590 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:13 » |
|
Izgleda da je najvjerovatniji sledeći scenario: Sutra uveče i u toku noći snijeg u većem dijelu Srbije, ali neće to biti onakav snijeg kakav se crtao prethodnih dana. Neće biti značajnijeg povećanja sniježnog pokrivača, a mjestimično bi moglo biti i susnježice. U četvrtak nam dolazi otopljenje i po visini i u prizemlju, ali bez nekih značajnijih padavina. Od petka novo zahlađenje, modeli za sada vide padavine, a da li će ih izbrisati, vidjećemo... Moram vam priznati da i nisam baš očekivao ovakav razvoj situacije, ali nije ni ovako loše. Biće ovo jako zanimljiv period za praćenje i prognozu. Ne bi bilo interesantno toliko kada bi 100% bile šanse za snijeg, kako je bilo onda u decembru. S obzirom da još ništa nije definitivno, ostaje nam da još danas da pratimo karte, a od sutra se selimo u aktuelne vremenske prilike. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dusan
|
 |
« Odgovor #591 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:16 » |
|
Zar ti Boce veruje vise u bilo koje karte.Pogledaj u arhivi jucerasnji 12z i uporedi sa jutrosnjim 00z ili 06z.To su dva sveta u samo 12 sati a za period od 48 casova. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #592 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:16 » |
|
Ah, Boce, a sad si ti kao siguran u te padavine posle petka?Ovi modeli su trenutno u nemogucnosti da pogode ni za tri dana, a kamoli za posle....Kako sve moze da se izjalovi, tako moze i sve da se preokrene na dobro.
Milose, ja ipak mislim da je sneg za sredu uvece kod nas siguran, nema tu nikakve susnezice...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
SNOW ADDICT
|
|
|
ciklon

Van mreže
Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!
|
 |
« Odgovor #593 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:22 » |
|
Ja kao sto sam rekao cekam danas popodne da bi znao konacnu prognozu,pre toga nema smisla. Boce dobili smo mi ove godine najvise snega posle istoka tako da su nas pogadjali dobro cikloni. A to sto se crta za petak se lako pretvori kao ovo u sredu na cetvrtak.Znam sada ce mnogi reci cuvenu frazu "ali polozaj ciklona za petak je takav da nam donosi to i to...." Taj ciklon ni sam ne zna gde se nalazi a ne mi da ga pronadjemo iz fotelje i jos mu putanju odredimo,do cetvrtka vece se sve svodi na 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #594 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:27 » |
|
Zar ti Boce veruje vise u bilo koje karte.Pogledaj u arhivi jucerasnji 12z i uporedi sa jutrosnjim 00z ili 06z.To su dva sveta u samo 12 sati a za period od 48 casova.  Ja sam već danima ukazivao da će se izlazi modela menjati sve do danas, jer takva je situacija i mala pomeranja pozicije ciklona daju velike promene u sitaciji na terene. A promene u scenariju će se nastaviti i narednih dana, biće tu pomeranja i dalje. Ne vredi se ljutiti na modele oni su bespomoćni u ovakvim situacijama kad samo priroda zna kako će se odvijati rasplet. Ah, Boce, a sad si ti kao siguran u te padavine posle petka?Ovi modeli su trenutno u nemogucnosti da pogode ni za tri dana, a kamoli za posle....Kako sve moze da se izjalovi, tako moze i sve da se preokrene na dobro.
Naravno da nisam siguran ali će temperature po visini biti u minusu tako da ako ih bude biće sneg.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #595 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:29 » |
|
Naravno da nisam siguran ali će temperature po visini biti u minusu tako da ako ih bude biće sneg.
Ma veruj mi, da li si siguran i u to? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
SNOW ADDICT
|
|
|
|
Palmark
|
 |
« Odgovor #596 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:31 » |
|
Dokle vise zima,ljudi su na bensedinima zbog ovog vremena!!! Bar da je pravi sneg,nego poledica,pa bljuzga,pa vetar i minus u kombinaciji...da se covek obesi!!! Necu ovde ni da pitam nikog da me ne bi razapeli kad ce vise temperature bar oko +10C... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dusan
|
 |
« Odgovor #597 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:31 » |
|
Jedino nas kisa nije nikada izdala.A nece ni sada!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #598 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:35 » |
|
Palmark, neko na bensedinima leti, neko zimi  A temperature oko 10°C GFS vidi pri kraju II dekade. Ne priželjkujem ih ali GFS recimo sad tako vidi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Palmark
|
 |
« Odgovor #599 poslato: 09. Фебруар 2010. u 11:39 » |
|
Hvala Boce,bar kolika tolika uteha,molicu Boga i sve moguce svece da bude zaista tako,a prvi dan sa +20C cu da proslavim! Nadam se da ce sto pre,posle ovako dugog hladnog perioda mora doci do nekog toplog naleta! A inace,vecina ljudi sad vec shizi od ove zime,previse se otegla... kako vam vise nisu dosadili ovi teski uslovi zivota,realno? Ok,sneg je lep,sve je to lepo,ali koliko nam samo problema izazove?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo