|
Dejo
|
 |
« Odgovor #360 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:43 » |
|
Sve do nedavno je bilo slabog snega, jutros između 8 i 9 čak i umerenog. Novog 2cm. Ukupno 19cm. Kod mene je izmrzao onaj vlažan sneg, ali nije puno slegao.
Sunce se sve češće probija kroz oblake.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #361 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:43 » |
|
U Beogradu još od sinoć ne prestaje snijeg, s tim što je od jutros usitnio i slabijeg je intenziteta nego u toku noći. Do 7h je palo 2cm novog snijega, od tada oko 1cm, tako da visina sniježnog pokrivača sada iznosi 5-6cm. Temperatura i dalje u blagom padu, trenutno -2°C.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dikile
|
 |
« Odgovor #362 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:48 » |
|
U Paracinu celo prepodne pada slab sneg -1C.Palo je novih 4-5cm snega , tako da ga sada ima oko 12cm
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #363 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:50 » |
|
U Knjaževcu pada slab sneg od noćas, ali nije bitnije povećao snežni pokrivač Tmin=-5.6°C trenutno T=-2.2°C uz slab sneg i umeren N vetar
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivo
Van mreže
|
 |
« Odgovor #364 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:54 » |
|
Kratki izvestaj iz Bugarske, ako to neko zanima: U Sofiji ima oko 25 sm ukupno snega, ali to je bilo dosta da gotovo paralizuje saobracaJ grada, bar sto se tice jutarnjim satima. Ali na fonu tome, sto je na severoistoku zemlje ovo ovde ipak je nista: Tamo sinoc i juce poslepodne umereni i jaci sneg pracen je vetrom od oko i vise 15 metara u sekundi, pa su magistrale, putevi neprohodljivi, a trudnoce(imam rodjake tamo) ima i cak da izadje covek van kuce na dvoru. Ovo je vec drugi, a na nekim mestima i treci put ove zime da se to desava, a pricinjeno je, naravno, sredizemnomorcem. I kao da to nije dosta, sredom i cetwrtkom cekamo ozbiljne padavine, ovog puta uglavnom kise iz narednog ciklona:)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #365 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:00 » |
|
naravno ivo da nas interesuje šta ima u Bugarskoj, ja sam se baš pitao što te nema ove zime 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miki-NS
|
 |
« Odgovor #366 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:07 » |
|
U NS celu noc i prepodne slab sneg. Temp -3C, skupilo se par cm novog snega.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivo
Van mreže
|
 |
« Odgovor #367 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:11 » |
|
Boce, ako moram da budem iskren, posle jednog jednoipolasatnog ciscenja auta  u sredini decembra ot ledom (bila je ko pancer, debljine od 2-3 santimetara posle jedne ledene kise), zapecatano i 15sm snegom, postao sam toploljubljivi taliban, tako da nisam hteo da idem protiv vecine snegoljublivih clanova i izabrao sam da cutim do zaprolecivanja:  Sorry, ako nisam uspeo da spakujem objasnjenje u knjizevnim recenicama:) I tako, ova zima, bar ovde(ne svud, ali na vecine teritorije zemlje, izuzetak -centralni zapad i narocito jugozapad) zapamtice se kao wrlo snegovitoj(ma da decembarski plus ot skoro 2 iznad norme i januarski -0.1, kao i , kako se cini februar oko norme stavit'ce je oko pa i malo vise norme u temperaturnom smislu). Ovakve zime nije bilo otmeceno mojda 7 ili 8 godina ovde.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #368 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:21 » |
|
U Zrenjaninu je tokom noći i danas pre podne palo novih 2cm snega,pa trenutna visina pokrivača iznosi 3cm Sada je oblačno sa slabim snegom, oblačnost sve tanja. Takt: -2.2C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Varvarinac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #369 poslato: 08. Фебруар 2010. u 12:30 » |
|
U Varvarinu u toku celog prepodneva pada slab,na momente umeren sneg. Napadalo je novih 5cm tako da ga sad ima 10. Iako je temperatura u minusu (akt=-1), sneg se topi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
srba
|
 |
« Odgovor #370 poslato: 08. Фебруар 2010. u 13:07 » |
|
Ceo dan oblačno sa slabim snegom (bez promene visine).U toku noći palo 1cm pa ga ukupno ima 3cm. T=-1,3C.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Profiamater

Van mreže
|
 |
« Odgovor #371 poslato: 08. Фебруар 2010. u 13:21 » |
|
U BG-Vracar u 13h -2.1, od jutros je palo 0.3mm a na aerodromu 1mm.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #373 poslato: 08. Фебруар 2010. u 14:39 » |
|
Inače intersantno je da i pored negativne temperature,sneg se lagano topi, i to samo sa krovova,dok je asfalt sav zaleđen i prekriven snegom  Da, zanimljivo... samo, zaboravio si da ispod krovova žive ljudi koji greju svoje kuće, a ispod asfalta ne živi niko i nema ko da ga greje kad je pod ledom i snegom. Temperatura tik ispod nule je sasvim dovoljan da na krovu bude tik iznad nule od zagrevanja kuće.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ali na tvojoj maloj planeti bilo je dovoljno da svoju stolicu privučes nekoliko koraka i da posmatraš zalazak Sunca kad god zaželis... -Jednog dana video sam četrdeset i tri puta kako sunce zalazi!
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #374 poslato: 08. Фебруар 2010. u 14:42 » |
|
U Knjaževcu je celo prepodne padao slab sneg ali bez bitnije promene visine snežnog pokivača najvereovatnije Tmax=-0.7°C trenutno T=-1.4°C oblačnost se stanjila tako da je sunce probija
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #375 poslato: 08. Фебруар 2010. u 15:17 » |
|
Ptprince-Tik tik   U Subotici oblacno bez padavina!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miki-NS
|
 |
« Odgovor #376 poslato: 08. Фебруар 2010. u 15:22 » |
|
U NS temp -3C,i dalje pada slab sneg,mozda da je palo 1cm od mog prethodnog javljanja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Stefano