Vladimir Kostic
Van mreže
|
 |
« poslato: 03. Фебруар 2010. u 23:50 » |
|
Meni treba pomoc oko upisa na meteoroloski fakultet, naime zelio bih da znam da li ima kakva posebna literatura za prijemni i da li veliki broj kandidata se prijavljuje na tom smjeru...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 04. Фебруар 2010. u 01:06 » |
|
Ako je u Beogradu, onda je fizicki fakultet-smer meteorologija.Upisuje se relativno lako, nema guzve, za prijemni ili fizika ili matematika. Sve je to srednjoskolski program matematike, za gimnazije prirodnog smera i srednje skole tehnickih struka. Ja ne znam za neku posebnu literaturu, kao sto bi bio informator ili tako nesto... Naravno sve ostalo od informacija na :
bmw.ff.bg.ac.yu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
|
|
|
|
Boda Tajson
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 04. Фебруар 2010. u 01:17 » |
|
bmw.ff.bg.ac.yu Jel se ovo neko salio? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.
|
|
|
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 04. Фебруар 2010. u 01:32 » |
|
Ma verovao ili ne ali to je nas BMW 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 04. Фебруар 2010. u 09:26 » |
|
Ništa bez bendže...  Studije meteorologije na Fizičkom gakultetu Univerziteta u Beogradu su uvek bili referenca. Kadar se u poslednje vreme podmlađuje, iako ima i veoma iskusnih ljudi koji vode tu mladež. Ne potcenjujem Novi Sad, i govorim iz čisto stručnih razloga... Bolje je otići u Beograd na studije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ali na tvojoj maloj planeti bilo je dovoljno da svoju stolicu privučes nekoliko koraka i da posmatraš zalazak Sunca kad god zaželis... -Jednog dana video sam četrdeset i tri puta kako sunce zalazi!
|
|
|
Vladimir Kostic
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 06. Фебруар 2010. u 20:10 » |
|
Hvala na pomoci, planirao sam upravo u Beogradu, probacu da upanem na budzet, ali mi mozda bude problem sto sam iz Crne Gore.. pa ako mi ne bi dozvolili, da li znate koliko se placa godina na samofinansiranju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 06. Фебруар 2010. u 20:22 » |
|
Bice to u redu sto se tice prijemnog, ali ne znam kako ide sad za strane drzavljane(sto Crnogorci verovatno jos nisu ovde...). Milosh ce ti to najbolje reci obzirom da ste zemljaci... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 06. Фебруар 2010. u 20:31 » |
|
Bice to u redu sto se tice prijemnog, ali ne znam kako ide sad za strane drzavljane(sto Crnogorci verovatno jos nisu ovde...).
Jesu strani državljani, nažalost... Al' ne bih da zalazim dalje po tom pitanju. Hvala na pomoci, planirao sam upravo u Beogradu, probacu da upanem na budzet, ali mi mozda bude problem sto sam iz Crne Gore.. pa ako mi ne bi dozvolili, da li znate koliko se placa godina na samofinansiranju?
Ipak, makar kad sam ja upisivao fakultet, mogao sam popunim neki obrazac, tj. potvrdu o nacionalnoj pripadnosti, da bih mogao da studiram kao domaći. Mislim da je tako na svim fakultetima državnim. Ukoliko to ne želiš da popuniš, onda možeš da upišeš kao strani državljanin. Ne znam kolika je tačno cijena, ali je skuplje nego samofinansiranje. Probaj da nađeš na sajtu fakulteta informacije o tome.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
beket
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 06. Фебруар 2010. u 20:38 » |
|
administrativna pravila studiranja se kod nas poslednjih godina toliko brzo /volsebno i svakodnevno/ menjaju da - niko ne moze stoprocentno da racuna na iskustvo prethodne generacije, ali treba pratiti te izmene i redovno se raspitivati!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Posle prolećnih poplava i blata, spranog kasnije pljuskovima, pločnik je ostao umiven, osušen mnogim danima tihog, diskretnog, lepog vremena, tim danima već velikim i možda suviše prostranim za to rano doba, malo preko mere izduženim, osobito večerima, kad se sumrak produžavao bez kraja...
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 08. Фебруар 2010. u 11:49 » |
|
Hvala na pomoci, planirao sam upravo u Beogradu, probacu da upanem na budzet, ali mi mozda bude problem sto sam iz Crne Gore.. pa ako mi ne bi dozvolili, da li znate koliko se placa godina na samofinansiranju?
Ja sam samofinansirajući. Plaća se 35000 dinara po godini. Nije mnogo... Nisam siguran koliko će biti za strane državljane, a koliko za državljane Crne Gore. Treba se raspitati u studentskoj službi. Idi na sajt Fizičkog fakulteta ( http://bmw.ff.bg.ac.yu/default.htm), tamo ćeš videti sve informacije, kao i telefon studentske službe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ali na tvojoj maloj planeti bilo je dovoljno da svoju stolicu privučes nekoliko koraka i da posmatraš zalazak Sunca kad god zaželis... -Jednog dana video sam četrdeset i tri puta kako sunce zalazi!
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 17. Фебруар 2010. u 20:14 » |
|
Evo za strane drzavljane, cena vrlo obeshrabrujuca, samo 2650 evra.To stoji na sajtu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 17. Фебруар 2010. u 20:40 » |
|
Koliko njih se obično upiše godišnje na pomenuti smer?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 17. Фебруар 2010. u 22:20 » |
|
Prima se 30, a u prosjeku se upiše 20-ak studenata po godini. Otprilike, prime se svi koji predaju dokumenta. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 17. Фебруар 2010. u 22:39 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 18. Фебруар 2010. u 03:24 » |
|
i ja mislim da je 2650 eur x 4 godine bas mnogo
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 18. Фебруар 2010. u 09:19 » |
|
Neprijatno me iznenadila povećana cena i za domaće. Sada je (ne)skromnih 54 kDin, što je veliko povećanje sa 34 kDin. Cena za strance je usklađena sa politikom Univerziteta, a ona opet sa politikom naše zemlje u domenu obrazovanja i nauke. Tu Fizički fakultet ne može ništa, osim da sugeriše koliko bi im nedostajalo (dobijaju premalo u odnosu na traženo). Dakle, sve se vrti oko politike finansiranja visokog školstva, što se ovoj zemlji uopšte ne vraća, jer i dalje mladi odlaze iz ove zemlje u potrazi za boljim životom (iako tamo ne mogu da nađu mnogo bolje - isto sr**e, samo u evrima).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 18. Фебруар 2010. u 16:59 » |
|
Ako se ne varam gotovo svi su na budzetu  recimo  zato na početku uvek pitaju "koliko vas je stvarno želelo da upiše fiziku pošto znamo da se većina ovde uglavi zbog menze"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo