voja
Van mreže
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 11. Фебруар 2010. u 11:48 » |
|
Stvarno je bilo prelepo sinoc. Nadam se da ce i u subotu biti slicno. Pozdrav komsija Milose, za utehu burek kod Cede 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Profiamater

Van mreže
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 11. Фебруар 2010. u 11:56 » |
|
Miloshe, ako budes budan u prvom delu noci petak na subotu nadam se da ces imati prilike da napravis nove divne slike sa Cubure i iz okoline Hrama u periodu kada napolju ima minimalno ljudi. Doduse, ako se ostvare prognoze GFS-a i EC-a onda ces moci mirno da spavas  cele noci i da u subotu oko podne napravis slike "debelog" snega na Vracaru...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 11. Фебруар 2010. u 13:04 » |
|
 Naravno da ću da slikati, ako bude snijega.  Samo se bojim da neće biti baš ovakva idila, jer neće biti vjetra. Sinoć je vjetar jako dobro ohladio tlo, pa se snijeg svuda hvatao bez problema čak i kad je 0°C bila temperatura. U petak veče i u noći bi bio vlažan snijeg, bez nekog vjetra. Vjerovatno bi bio obilniji od sinoćnjeg, ako je vjerovati modelima, ali ne vjerujem da bi napravio ovakvu atmosferu. U Beogradu oblačno, temperatura dogurala do očekivanih 5°C. Još uvijek čujem kako kaplje sa krovova, što znači da se nije sav snijeg otopio...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Zika Melenci

Van mreže
Jedva cekam leto!
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 11. Фебруар 2010. u 13:51 » |
|
oblacno sa slabom kisom temp 4'C sneg se topi a meni se place 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ciklon

Van mreže
Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 11. Фебруар 2010. u 14:09 » |
|
U Vrbasu se sneg topi, temperatura koju pokazuju moj auto je 1C ali mi je to malo,mislim da ima oko 2C.Visina snega koju sam sad izmerio je 13cm,malo se otopilo malo ce se jos topiti,ali bice uskoro povecanje. Trenutno pada slaba kisa,tek po koja kap,slabe padavine ocekujem i dalje u toku dana s tim da kasnije moze biti i snega.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
zeljko
Van mreže
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 11. Фебруар 2010. u 14:10 » |
|
Otoplilo i to dobro. U 14 časova u Kragujevcu i Kruševcu čak +7oC. Beograd +5oC.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
TRSTENIK
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 11. Фебруар 2010. u 14:16 » |
|
U Trsteniku se razvedrilo, polako odlazi "zimska idila"...T= 6.3°C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
srba
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 11. Фебруар 2010. u 14:17 » |
|
Oblačno uz T=4.4C.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 11. Фебруар 2010. u 14:20 » |
|
Hvala Bogu da je danas bojle vreme. Sinoć sam se otkinuo na onoj košavi i snegu koji nije padao, već leteo po horizontali. Jeste mu vreme, ali dosta ga je. Meni samo nije jasno ko voli da ga šiba vetar i baca zrnca snega i leda u oči i da ga bocka po licu. To je mazohizam.
Ima i nas drugačijih. Kome će se vreme udovoljiti...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ali na tvojoj maloj planeti bilo je dovoljno da svoju stolicu privučes nekoliko koraka i da posmatraš zalazak Sunca kad god zaželis... -Jednog dana video sam četrdeset i tri puta kako sunce zalazi!
|
|
|
|
|
ciklon

Van mreže
Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 11. Фебруар 2010. u 14:49 » |
|
Hvala Bogu da je danas bojle vreme. Sinoć sam se otkinuo na onoj košavi i snegu koji nije padao, već leteo po horizontali. Jeste mu vreme, ali dosta ga je. Meni samo nije jasno ko voli da ga šiba vetar i baca zrnca snega i leda u oči i da ga bocka po licu. To je mazohizam.
Ima i nas drugačijih. Kome će se vreme udovoljiti...
Prince ja volim!!! Nisam mazohista  ali ne bi mi smetalo ni par meseci godisnje takvog vremena!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 11. Фебруар 2010. u 14:55 » |
|
i ja to volim,ali da nije u pitanju košava jer me u tom slučaju ledena kiša dobro prebije 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 11. Фебруар 2010. u 15:12 » |
|
Očigledno su takvi na ovom forumu u većini. I nismo mazohisti, jednostavno nam odgovara takvo vrijeme. I ja teško podnosim temperature od preko 30°C ljeti, pa šta ću... U Beogradu temperatura sada 6°C. Snijeg se brzo topi, ali ga još uvijek ima na zemlji. Tek sad vidim koliko je neravnomjerno napadao. U jednoj bašti ispred moje zgrade ga još ima 10-ak cm u prosjeku, a ima nanosa i od pola metra. Nevjerovatno šta je radila košava. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 11. Фебруар 2010. u 15:17 » |
|
Uskoro krece hladna advekcija u prizemlju u Bg-u, u Vojvodini vec skoro svuda NE i NW, temperature oko 1-3 C...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 11. Фебруар 2010. u 17:20 » |
|
Kakva noć  a kakav dan  Sve je počelo da se topi od jutra, nagomilani sneg na granama polako da kaplje, voda nije imala prostora gde da se skloni, bljuzgavica na sve strane. Uništeno je 7cm snega, trenutna visina 18cm i izuzetno je mokar i prljav  Tmax= 3.3°C Trenutno T= 1.7°C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 11. Фебруар 2010. u 17:44 » |
|
Pocelo je zahladjenje, koje nije uzrokovano dnevnom promenom temperature, nego je ipak pristigao hladniji vazduh.Kosutnjak naglo opao sa 4C na 1.6C.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 11. Фебруар 2010. u 17:46 » |
|
trenutna situacija  nikada nisam doživeo ovako gustu maglu sa snegom od 32cm! zaista teška situacija za vozače..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 11. Фебруар 2010. u 17:56 » |
|
U Novom Selu sinoć i jutros prava bajka,ali tokom dana je bilo dosta sunca te se dosta snega istopilo  Ostalo je još 11cm,otopilo se 12cm danas.Temperatura trenutno 3°C,pad je zaustavljen jer se naoblačilo,vetra nema.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 11. Фебруар 2010. u 19:26 » |
|
u Knjaževcu pada slaba kiša na svu sreću na tlu se još uvek ne ledi ali kako je T=1.0°C možda i bude poledice pogotovu gde je ugažen sneg na tlu danas Tmax=2.4°C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 11. Фебруар 2010. u 19:42 » |
|
U Beogradu temperatura u padu u zadnjih sat vremena. U 19h izmjereno 2.4°C. I pored Tmax od 5.6°C, nije se sav snijeg otopio. Na travnatim površinama ga još ima mjestimično, službeno 1cm.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo