- 09. Септембар 2010. u 06:21 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Vršac u mreži meteoroloških stanica super

Portal Mreža AMS     Baza podataka                Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Februar 2010 - II dekada  (Pročitano 13497 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Milosh
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #425 poslato: 16. Фебруар 2010. u 15:59 »

U Beogradu pada slaba kiša, temperatura 6°C. Snijeg već polako odlazi u prošlost, kod mene ga ima još 10-ak cm.
« Poslednja izmena: 16. Фебруар 2010. u 17:10 Boda Tajson » Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!

« Odgovor #426 poslato: 16. Фебруар 2010. u 16:32 »

Dok je u BG danas bilo 5C a ja sam u njemu bio do 13h,u NS je bilo 4C a kod mene u Vrbasu 1C.
U Beogradu se vidi da je bio jako veliki sneg,cim se udje u neku manju ulicicu snega koliko hoces,dok su one prvog prioriteta dobro ociscene.Samo kako mi se cini duze ce se sneg zadrzati kod mene na severu nego u Bg ako temperature i sutra budu ovakve.
Izmedju NS i Vrbasa pored puta su visoki smetovi jos od prosle srede,tek se sad vidi koliko su to velike naslage snega,dok njive pored imaju znatno manje snega nego u samom gradu,da li zbog vetra ili nesto meni nepoznato...
Sačuvana

Vratice se zime...
GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #427 poslato: 16. Фебруар 2010. u 16:38 »

Druze Ciklon u Novom Sadu danas nije bilo 4 C i neznam gde si uzvukao taj podatak.Ja pratim prognozu na zvanicnom sajtu RHMZ i za svaki prethodni sat na ikonici za Novi Sad je stojalo 1 C,za sve prethodne sate.A i sad je tako.Idi pa proveri ako ne verujes Wink
Ali moram da priznam da je danas u Novom Sadu sneg krenuo da se topi jer je temperatura presla nulu.Nisam danas merio ali po mojoj proceni ga i dalje u gradu u proseku ima negde izmedju 15-18 cm
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

« Odgovor #428 poslato: 16. Фебруар 2010. u 16:47 »

Sta ima da proveravam,imam u kolima merac temperature,ako je pokazivao 4C bilo je sigurno oko 4C,mozda malo manje ali ispod 3C nema sanse!
Sačuvana

Vratice se zime...
GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #429 poslato: 16. Фебруар 2010. u 16:49 »

Pa ok ti veruj tvom meracu u kolima,a ja verujem zvanicnoj temperaturi republickog zavoda koji je ceo dan objavljivao 1 C za Novi Sad Wink
Da je bila tolika temperatura u gradu koliko ti kazes od snega skoro nista nebi ostalo,a tek je krenuo da se topi.
I temp se mere na 2 m tacno odredjenom i preciznom metodom koja ima svoju proceduru i standard,a to ni jedan merac u kolima ili kucni termometar ne moze precizno izmeriti
jer tu uvek dolazi do odstupanja u odnosu na zvanicne podatke.
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

« Odgovor #430 poslato: 16. Фебруар 2010. u 16:59 »

Ta zvanicna merenja su u onoj istoj stanici kojoj ti neverujes kad meri sneg jer NS po tebi ima svoju posebnu klimu zbog reke i visokih planinskih venaca a stanica je takodje po tebi 10km od centra pa se odluci jer merodavna ili nije.
Cenej je ima 2.5C,Sirig 2C a od Srbobrana je 1C,e sadbi ti hteo da je NS najhladniji u Evropi ali nije a i nema nesto puno snega,jedva ga je ostalo...
Sačuvana

Vratice se zime...
GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #431 poslato: 16. Фебруар 2010. u 17:07 »

Pa dobro druze Ciklon ako ti tako kazes.Kolega Joe je i prekljuce i juce kacio mnostvo slika iz Novog Sada na kojima se lepo vidi koliko"malo snega je palo u Novom Sadu" i to su svi mogli da vide(samo prelistaj 2-3 stranice unazad).
Da si kroz grad prolazio juce sam bi se uverio,a pretpostavljam da si danas kroz grad prosao samo kroz Bulevar Oslobodjenja ili neku vecu magistralnu saobracajnicu gde je sneg naravno pociscen i dobro ugazen na kolovozima i trotoarima zbog velikog intenziteta saobracaja i setaca.Da si se provozao kroz neke sporedne ulice kroz grad video bi koliko ima snega(jos uvek i danas iako je krenuo da se topi).
Zvanicnoj temperaturi RHMZ za Novi Sad verujem,a zvanicnu visinu sneznog pokrivaca sam u nedelju sam otisao i izmerio na Rimskim Sancevima gde oni vrse meranja i svojim ocima sam se uverio da nisu objavili dobar podatak.Bilo je ravno 24 cm u nedelju tamo,samo 2 cm manje u odnosu na visinu snega u gradu koja je ovde kod mene na Grbavici i Limanu iznosila 26 cm.Pitaj Joa ako ne verujes.U parkovima na travnatim povrsinama ga je bilo i preko 30 cm.
Vec danasnja situacija je ne uporediva u odnosu na onaj sneg koji je bio do juce.
Sačuvana
dikile
Van mreže Van mreže

« Odgovor #432 poslato: 16. Фебруар 2010. u 20:09 »

U Paraćinu oblačno 3C, visina snega 20cm
Sačuvana

Kimi
Na mreži Na mreži

« Odgovor #433 poslato: 16. Фебруар 2010. u 20:35 »

U Novom Selu danas do sredine dana magla,nakon toga oblačno i suvo..Topilo se malo snega nakon 13h,jer je temperatura prešla u plus.Trenutno je delimično oblačno sa sumaglicom,temperatura klizi u negativu.Trenutno 0°C,vetra nema.Istopilo se (sleglo) 3cm danas,tako da ga sada ima 33cm,ubedljivo najviše u Srbiji.
Sačuvana
GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #434 poslato: 16. Фебруар 2010. u 20:37 »

Po najnovijim podacima RHMZ visine sneznog pokrivaca NS 11 cm,BG 16 cm.
Zanimljivo da je BG u subotu nakon padavina imao 31 cm,a NS 14 cm.
Mislim da je Novi Sad danas sigurno izgubio oko 10 cm snega ali to sad ne smeju da prijave jer ako bi skinuli 10 cm sa onih
sluzbenih 14 onda bi u NS morali da prijave visinu od samo 4 cm sto ne bi bilo logicno i bilo bi suvise mala vrednost.
S obzirom da je startna visina od 14 cm bila neregularna sada svaki dan od subote skidaju samo po
1 cm snega u Novom Sadu da bi tako ocigledno prikrili tu svoju gresku i to je sad jasno kao dan Wink
Mislim da ce tek sutrasnji sluzbeni izvestaj prikazati realnu visinu sneznog pokrivaca od 10 cm koliko ce ga do sutra vece ostati.
Sačuvana
Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

Sunce prvo izlazi na istoku!!!

« Odgovor #435 poslato: 16. Фебруар 2010. u 20:41 »

U Knjaževcu pretežno oblačno
Danas Tmax=5.6°C
trenutno T=-0.5°C
uz slab vetar N pravaca
visina snega 20cm
na žalost sve je sigurnije da ćemo u Timočkoj krajini noćas i sutra imati ledenu kišu, za sneg očigledno nema šansi
Sačuvana

Dejo
Na mreži Na mreži

« Odgovor #436 poslato: 16. Фебруар 2010. u 21:18 »

Kod mene je još 8cm snega. Palić je jutros treći dan za redom prijavio 1cm, dok se kod mene istopilo 5-6cm.

Pad temperature uzrokovan je kratkotrajnim razvedravanjem.
T= 0.1°C
Sačuvana

Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #437 poslato: 16. Фебруар 2010. u 23:09 »

u 23h u Sjenici umeren sneg
možda ipak i mi u Timočkoj krajini imamo prvo sneg pa tek onda ledenu kišu
T=-1.4°C
Sačuvana

gabesz20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #438 poslato: 16. Фебруар 2010. u 23:17 »

Moguće...da da zato sam i naveo susnezicu pa onda ledenu kisu!U Sjenici interesantna pojava to je sigurno!
Sačuvana
Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #439 poslato: 17. Фебруар 2010. u 07:27 »

U Knjaževcu je cele noći padao miks ledenih zrnaca i ledene kiše. Sva sreća što je sadržaj miksa skoro 95% od ledenih zrnaca pa nije tako klizavo na tlu kako bi bilo da je čista ledena kiša. Pri jutru je bilo i pojave snega u miksu. Vidim da severnije u Timočkoj krajini ima i snega.

Tmin=-1.5°C
T=-0.5°C
visina snežno-ledenog pokrivača 20cm

interesantan SAT snimak

« Poslednja izmena: 17. Фебруар 2010. u 07:54 Boce » Sačuvana

Kimi
Na mreži Na mreži

« Odgovor #440 poslato: 17. Фебруар 2010. u 08:46 »

Odvratno,ružno jutro Sad Sad !!!Pada slaba do umerena kiša,sneg se topi izuzetno brzo.Temperatura +2°C,duva slab do  umeren SE vetar.Visina snega 27cm.
Sačuvana
Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #441 poslato: 17. Фебруар 2010. u 09:39 »

Kako temperatura raste sve je veći procenat ledene kiše a manji ledenih zrnaca
T=-0.1°C
Napolju je atmosfera kao u filmu Ang Lija - The Ice Storm (Ledena oluja)
Sačuvana

jocozr
Van mreže Van mreže

« Odgovor #442 poslato: 17. Фебруар 2010. u 10:55 »

U Zrenjaninu nema kiše  Smiley
Oblačno i suvo.
Temperatura iznosi 3.9C
Danas će verovatno pregurati 5C,a u petak i subotu oko 15C.
Sačuvana

Zika Melenci
**
Van mreže Van mreže

Jedva cekam leto!

« Odgovor #443 poslato: 17. Фебруар 2010. u 11:25 »

U Melencima suvo,sneg se topi bash brzo,temp 4'C...
Sačuvana

Boce
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #444 poslato: 17. Фебруар 2010. u 13:54 »

U Knjaževcu su stale padavine
T=0.8°C
oblačno je i tmurno
Sačuvana

GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #445 poslato: 17. Фебруар 2010. u 16:11 »

U Novom Sadu  T= 4 C,sneg se intenzivno topi i kao sto sam i rekao tek danasnji sluzbeni izvestaj RHMZ je prijavio realnu visinu sneznog
pokriva u NS.Sad ga realno ima jos samo 10 cm i do petka ce se verovatno potpuno istopiti.Bare i blato su na sve strane,jako ruzan prozor,uzas Cry
Sačuvana
Milosh
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #446 poslato: 17. Фебруар 2010. u 19:47 »

U Beogradu pada slaba kiša, temperatura 3°C. Snijega je ostalo još 10-ak cm, uglavnom u parkovima, što se poklapa sa službenim podatkom.
Sutra vjerovatno neće ostati ni toliko.
Sačuvana
Zika Melenci
**
Van mreže Van mreže

Jedva cekam leto!

« Odgovor #447 poslato: 17. Фебруар 2010. u 19:53 »

Pretezno oblacno 4'C sneg se topi ima ga jos nekih 2cm a u tragovima i po 4-5cm...
Sačuvana

jocozr
Van mreže Van mreže

« Odgovor #448 poslato: 17. Фебруар 2010. u 20:39 »

U Zrenjaninu oblačno sa sasvim slabom kišom.
Takt 3.1C
Sačuvana

dikile
Van mreže Van mreže

« Odgovor #449 poslato: 17. Фебруар 2010. u 21:37 »

U Paraćinu oblačno 4C, danas palo novih 6mm
Visina snega 13cm
Sačuvana

SerbianMeteo

Sačuvana
Stranice: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin | Sitemap Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!