|
Stefano
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 21. Фебруар 2010. u 15:36 » |
|
Beograd T=6 C oblacno, ali se probija Sunce...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
srba
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 21. Фебруар 2010. u 16:28 » |
|
Ceo dan sunčano i vetrovito uz promenljivu oblačnost.Tmax.7.9C. T=6.8C.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miki-NS
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 21. Фебруар 2010. u 19:20 » |
|
Pozdrav svima,nije me bilo protekle nedelje,bio sam na Zabljaku,ocekujte lepe fotografije narednih dana  U NS u 19h temp 1C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagiNS

Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 21. Фебруар 2010. u 19:28 » |
|
Dobrodosao Miki,nadam se da si se lepo proveo na zimovanju  Koliki je sneg na Zabljaku? Neznam kada si otputovao ali mislim da si prosle subote propustio najveci sneg ove zime u Novom Sadu. Bilo ga je preko 30 cm,a u rubrici snezne reportaze mozes pogledati slike koje je kacio drug Joe. Prosto neverovatno da od onolikog snega posle 7 dana nije ostalo ni traga 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miki-NS
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 21. Фебруар 2010. u 19:48 » |
|
Evo upravo sam polgedao par reportaza od tog zimskog talasa. Krenuo sam u subotu ujutru i sneg me je pratio sve do Zlatibora. Po mojoj proceni je najvise snega bilo u Gornjem Milanovcu,kao i nesto ranije na prevoju na Rudniku. Na Zlatiboru visina snega oko 40-50 cm. Inace na Zabljaku je visina snega kada sam dosao bila od 100-150cm,videcete slike najveceg snega ove zime na forumu!!! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ciklon

Van mreže
Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 21. Фебруар 2010. u 20:17 » |
|
Miki potrudicu se da nadmasim tvoj rekord sa Zabljaka posto je u Banskom izmedju 140-160cm snega ali ce se verovatno otopiti ovih dana dobar deo. Danas je veci deo dana padao sneg a bilo je i dugih perioda ledenih zrnaca,uglavnom na nesto manjim visinama.Inace u samom mestu temperatura je bila u plusu ali na visinama u dobrom minusu. Staze su malo zaledjene i fali jedno 10-15cm novog snega da bi sve bilo kako treba,a i sve me zivo boli od padova!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 21. Фебруар 2010. u 20:49 » |
|
Veče pretežno vedro Danas Tmax=4.4°C iz dana, i Tmax=6.7°C iz večernjih sati visina snega još samo 1 cm oko meteorološkog zaklona ali ga ima u priličnoj još količini svuda naoko grada trenutno T=1.3°C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 21. Фебруар 2010. u 21:39 » |
|
To je talas koji je kroz Knjaževac noćas prošao, u toku prepodneva je ovde vodostaj bio u manjem padu. Nemam informaciju kakav je vodostaj bio popodne. Zbog hladnijeg vremena topljenje snega je malo usporilo ali narednih dana se opet očekuje porast temeperature i padavine tako da se plašim da će opat rasti vodostaj Snega ima još svuda naokol pa i u samom gradu.
Pretežno vedro T=0.9°C ide na ruku usporavanju topljenja snega
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 21. Фебруар 2010. u 23:44 » |
|
U Novom Selu vedro,ima sumaglice.Temperatura -2°C,vetra nema..
Bio sam kasno popodne do Zapadne Morave,poplavila je dobar deo oranica,ali na sreću kuće nisu ugrožene.Vodostaj je i dalje u porastu,doduše blagom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miki-NS
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 22. Фебруар 2010. u 01:21 » |
|
Ok Ciklon, ali mislim da Durmitor u istoj visinskoj zoni moze slobodna da parira planini Pirin, kao i bilo kojoj drugoj planini na Balkanu, sem Julijaca i Prokletija koji se izdvajaju iz ove grupe. Jednostavno je to podrucje bogato padavinama, kao i ostali krajevi Crne Gore. Npr ski centar na Kopu koji se nalazi na nesto vise od 1700m skoro nikada nema onoliko snega koliko ima na Zabljaku,a razlog su naravno padavine. Priznajem da nisam proveravao koliko iznose godisnje padavina na Pirinu, ali pretpostavljam da su manje od Crnogorskih planina, i to dosta... pozzz i sve najbolje  Da se vratimo na temu,u NS temp 3C, otoplilo je u odnosu na malopre...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Madjo
Van mreže
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 22. Фебруар 2010. u 01:44 » |
|
Evo upravo sam polgedao par reportaza od tog zimskog talasa. Krenuo sam u subotu ujutru i sneg me je pratio sve do Zlatibora. Po mojoj proceni je najvise snega bilo u Gornjem Milanovcu,kao i nesto ranije na prevoju na Rudniku. Na Zlatiboru visina snega oko 40-50 cm. Inace na Zabljaku je visina snega kada sam dosao bila od 100-150cm,videcete slike najveceg snega ove zime na forumu!!!  Pozdrav.U tim danima kada si ti bio na Zabljaku,jedno prosjecno brdo zvano Bukovica na 1200 mnv na pola puta izmedju Cetinja i Njegusa je imalo od 1,5 do 2 m snijega.U najvise zone Lovcena ga je bilo vjerovatno preko 2,5 m.Obilna kisa i jak jugo je zadnjih dana smanjio snijeg. Evo par slicica iz 16.02.    cio prilog http://crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?f=5&t=6370
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miki-NS
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 22. Фебруар 2010. u 01:55 » |
|
Odlicne slike Madjo! Verovatno si razumeo sta sam hteo da kazem u prethodnom postu,a to tvoja slika potvrdjuje. Znaci, veoma je bitna kolicina padavina, mnogo bitnija o nadmorske visine i lokacije. Ali nadmorska visina i kontinentalnost mnogo lakse odrzavaju ove velike snegove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Zeli

Van mreže
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 22. Фебруар 2010. u 03:08 » |
|
Kod mene trenutno -1 uz jedva osetan južni vetar i 100% vedro bez imalo izmaglice što nisam zapazio više od mesec dana. Pri tlu je tako niska temp. da je obilno blato, ostalo nakon topljenja debelog snežnog pokrivača, tvrdo poput betona. Moja lična procena je da je temp. pri tlu u najmanju ruku -5 ili -6.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Nadmorska visina 85.
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 22. Фебруар 2010. u 05:23 » |
|
@madjo
prelepo! vidim da se kod tebe mnogo efikasnije čiste putevi nego ovde gde visina pokrivača bila nešto viša od 30cm
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 22. Фебруар 2010. u 07:59 » |
|
Dobrodošao na forum Madjo  U Knjaževcu posle vedre noći, u jutro visoka oblačnost prekrila nebeski svod Tmin=-4.1°C T=-2.4°C visina snega 1cm (u proseku)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 22. Фебруар 2010. u 08:03 » |
|
U Novom Selu pretežno oblačno jutro sa mrazom.Temperatura u 07h -4°C,trenutno -3°C,vetra nema.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 22. Фебруар 2010. u 08:07 » |
|
Minimalne temperature SJENICA -11.3 KOPAONIK -10.9 POZEGA -6.4 ZLATIBOR -6.0 CRNI VRH -5.5 KURSUMLIJA -5.1 ZAJECAR -4.6 VALJEVO -4.3 KNJAZEVAC -4.1 VRANJE -3.9 DIMITROVGRAD -3.8 CUPRIJA -3.6 NEGOTIN -3.5 NIS -3.5 KRALJEVO -3.1 LESKOVAC -3.0 KRUSEVAC -2.9 V.GRADISTE -2.6 KRAGUJEVAC -2.2 S.MITROVICA -2.0 INDJIJA -1.8 NOVI SAD -1.5 LOZNICA -1.4 SOMBOR -1.2 S.PALANKA -1.1 SURCIN -1.0 KIKINDA -0.6 PALIC -0.4 SUBOTICA -0.3 ZRENJANIN -0.2 B.KARLOVAC 0.0 VRSAC 0.0 BEOGRAD 1.1
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 22. Фебруар 2010. u 11:07 » |
|
U Zrenjaninu delimično oblačno vreme. . .slično kao i juče. Takt 4.3C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pavlovic
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 22. Фебруар 2010. u 12:07 » |
|
U Beogradu pretežno oblačno.U 12h T 12*C.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo