U Knjaževcu snega ima u ostacima, čak ga u gradi ima puno više nego na mojoj lokaciji stanice.
Dok ja kod mene više ne beležim prisustvo snežnog pokrivača, ovde u gradu je snežni pokrivač još uvek prisutan (prosečno do 5cm). Glavni razlog tome je dispozicija moje lokacije tj. južna strana terena pod nagibom.
Slicna stvar i kod mene,Boce,u odnosu na drugi dio sela ili kad uporedjujem visinu snijega sa Cetinjem.Isto,blaga padina okrenuta jugu/jugoistoku,osuncano mjesto.Prije desetak dana je snijeg skoro okopnio kod mene,dok u glavni dio sela,koji je cak nizi nadmorski,ga bilo mjestimicno i do 15-20 cm.Ali,propis je takav tako da se mjeri u krug stanice,iako nerealno prikazuje stanje.
Vjerovatno snijeg se brze topi u vangradskoj sredini,pod uslovom da je osuncano mjesto,nego u gradskoj,valjda zbog vise zaklonjenih mjesta od zgrada,kuca,itd.Npr bolje se snijeg sacuva u Ct nego kod mene,uglavnom.Efekat grada

Da nebih bio off,oblacno,povremeni pljuskovi kise,protekle 24h je palo 53,1 mm tako da je vec februar dosao do 580 mm !