Profiamater

Van mreže
|
 |
« Odgovor #375 poslato: 13. Март 2010. u 20:17 » |
|
Ne deluje uopste da ce biti "hladno cele sledece nedelje sa povremenom kisom", pa cak i ako pod "hladnocom" podrazumevamo "sve sto je ispod 12C". Vrlo je verovatno da ce od cetvrtka do subote u mnogim mestima tokom dana biti od +14 do +17C i bez padavina... Naravno, u martu je tesko dati sasvim pouzdanu prognozu (ako takva uopste postoji za bilo koje doba godine) za 7-8 dana unapred...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagiNS

Van mreže
|
 |
« Odgovor #376 poslato: 13. Март 2010. u 20:20 » |
|
U Vojvodini i Timockoj krajini nema sanse da ce sledece nedelje temp preci 10-12 C,a u Beogradu,centralnim i juznim predelima od cetvrtka mozda i dogura do 15 C,a mozda i vise.Vec od one tamo druge nedelje osetno otopljenje u celoj zemlji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bronki

Van mreže
|
 |
« Odgovor #377 poslato: 13. Март 2010. u 20:30 » |
|
Ne verujem da će u ovom martu temperature dogurati 20 stepeni! teško možda malo predju 15 stepeni i to je to! naravno mislim na Beograd!
Već je prošlo pola marta vreme je da stigne proleće posle relativno duge i hladne zime!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #378 poslato: 13. Март 2010. u 20:40 » |
|
Polako ali sigurno masemo zimi i da nam se sto pre vrati! Ocekujem nesto vise temperature tek u poslednjoj dekadi marta,tada ce sigurno biti jedan jaci talas toplog vremena. Prolece po obicaju bude toplije od proseka i to dosta pa ce verovatno i ovo biti takvo sto ne bi mogao reci za leto...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #379 poslato: 13. Март 2010. u 22:12 » |
|
Sto se aprila tice,realno je ocekivati temp.oko 25 C.mozda vec i u prvoj nedelji aprila. I da pitam nesto. Jel istina da ce od druge nedelje aprila, temperatura biti i preko 25 stepeni. Ljudi, nemojte da ste deca...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagiNS

Van mreže
|
 |
« Odgovor #380 poslato: 13. Март 2010. u 22:25 » |
|
Ne znam sta si hteo da kazes sa tim komentarom ali ne vidim zasto bi bilo nerealno u aprilu da budu temperature cak i 25 C.To se desavalo vec toliko puta do sad. Mene takav scenario uopste nebi iznenadio jer posle duge zime uvek predstoji i dugo leto,a prolece ce brzo da prodje 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
laky
|
 |
« Odgovor #381 poslato: 13. Март 2010. u 22:34 » |
|
Ljudi, nemojte da ste deca...
Pa ti si upravo rekao da je HMZS dete. A sto se tice 25. stepeni to je bilo pitanje? Koliko ja znam! To je moglo na lepsi nacin da se odgovori. EDIT:uzdrži se od komentara tog tipa, izigravanja advokata i ulaženja u sukobe i ne predlaži drugima da se sile, pošto to ovde ne prolazi, a ni na ostalim ozbiljnim forumima.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 14. Март 2010. u 00:45 Stefano »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dikile
|
 |
« Odgovor #382 poslato: 14. Март 2010. u 00:33 » |
|
Ljudi promašili ste temu, ovde se piše o martu , a za april otvorite novu temu.
Da ponovim još jednom u subotu temperature idu i do 20C, a nije isključeno da ponegde odu i malo iznad..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #383 poslato: 14. Март 2010. u 00:47 » |
|
Ne znam sta si hteo da kazes sa tim komentarom ali ne vidim zasto bi bilo nerealno u aprilu da budu temperature cak i 25 C.To se desavalo vec toliko puta do sad. Mene takav scenario uopste nebi iznenadio jer posle duge zime uvek predstoji i dugo leto,a prolece ce brzo da prodje  Nije nerealno, ali to nije prognozna nego nagađanje. Ako ćemo tako onda i u trecoj dekadi juna ja predviđam 30 C, a u julu par dana sa 35 C. Završavamo raspravu, ostalo brišem
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #384 poslato: 14. Март 2010. u 04:19 » |
|
Ljudi tako je, molim vas da se prica o martu, da ne ulazimo u neke dalje prognoze, ako ulazimo neka se otvori nova tema!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagiNS

Van mreže
|
 |
« Odgovor #385 poslato: 14. Март 2010. u 04:27 » |
|
Stefano to nije moje nagadjanje ,tih 25 C stoji u zvanicnoj prognozi na sajtu RHMZ za 30 dana,gde se lepo vidi na karti da oni za poslednji dan marta i pocetak aprila najavljuju toliku temperaturu. Tako da ti tim svojim komentarom nisu uvredio mene vec profesionalne meteorologije sa republickog meteo sajta koji su izradili tu mesecnu prognozu,a ja sam tu informaciju koju sam video tamo samo preneo ovde vama na forum.A i nevezano od njihove prognoze i prema tendencijama svih meteo modela se vidi nagli rast temperature krajem ovog i pocetkom sledeceg meseca,tako da to nisu nikakva lupetanja napamet iz glave vec neki pokazatelji i cinjenice...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #386 poslato: 14. Март 2010. u 05:30 » |
|
Stefano to nije moje nagadjanje ,tih 25 C stoji u zvanicnoj prognozi na sajtu RHMZ za 30 dana,gde se lepo vidi na karti da oni za poslednji dan marta i pocetak aprila najavljuju toliku temperaturu. Kad su se pokazale prognoze duze od 3-5 dana kao tacne?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #387 poslato: 14. Март 2010. u 09:31 » |
|
Glavni modeli prethodnih dan-dva, EC i GFS ,,njuše" negde oko 21-22 marta ponovo nekakav blok nad Atlantikom i prodor hladnog vazduha sa NE ...jeste daleko,ali eto,čisto da ima šta da se prati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #388 poslato: 14. Март 2010. u 14:19 » |
|
I nije to tako daleko,nedelju dana je ostalo a vec neko vreme modeli za pocetak trece dekade vide takav razvoj. Mart opravdava ocekivanja....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
|
danijel
Van mreže
|
 |
« Odgovor #390 poslato: 14. Март 2010. u 15:22 » |
|
Drugari veliki pozdrav posle 3 meseca pauze,mogu reci da mi je bilo super i sa punooo snega u Tirolu a ovih zadnjih mesec dana u Nemackoj pokrajina Baden Witenberg gde sam ima i do 85cm snega i minus 25,tako da mi je ova zima ostala u prelepom secanju,uskoro slike iz Austrije i Nemacke cim odaberem da snegoljupci uzivaju...Inace u tamo negde oko 21/22 marta stize hladan vazduh iz Skandinavije i Sibira pa cemo imati bar jos 4 dana zime i snega.....Mora i ovde da bude jos koji sneg sad kad sam dosao kuci a i bice....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mrzimvrucinu
Van mreže
|
 |
« Odgovor #391 poslato: 14. Март 2010. u 16:44 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
ireland
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #392 poslato: 14. Март 2010. u 16:55 » |
|
Sutra,prekosutra i u sredu biće pljuskova kiše,susnežice,snega,krupe,solike itd. ponegde  ....Inače,malo je čudno da se crta dosta visoka Tmax za sredu,a po visini je debeli minus,i gotovo pa -10 na ensima  .Nakon toga sunčano i dosta toplije.Inače GFS 06Z dosta različit u odnosu na EC za prve dane proleća,ali videćemo... WRF je suv za sutra,a u utorak daje kišu,susnežicu i sneg popodne i uveče 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
Sic
|
 |
« Odgovor #394 poslato: 15. Март 2010. u 02:15 » |
|
Glavni modeli prethodnih dan-dva, EC i GFS ,,njuše" negde oko 21-22 marta ponovo nekakav blok nad Atlantikom i prodor hladnog vazduha sa NE ...jeste daleko,ali eto,čisto da ima šta da se prati.
Ensemble ovo crta 25. Ljudi me stalno kad ce vise kraj snegu, ovo je jedna od retkih situacija da stvarno ne mogu da im kazem da pocinje prolece...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
ciklon
|
 |
« Odgovor #396 poslato: 15. Март 2010. u 16:34 » |
|
RHMZ objavio prognozu,eto da ispratimo mada bi jako voleo da pogode ovo sto su stavili. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vratice se zime...
|
|
|
|
rade
|
 |
« Odgovor #397 poslato: 15. Март 2010. u 20:52 » |
|
Cisto sumnjam da temperatura nece pasti ispod nule u ovom periodu.
Isto vazi za: Beograd, Novi Sad, Nis i Kragujevac,
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dikile
|
 |
« Odgovor #398 poslato: 16. Март 2010. u 00:58 » |
|
Za vikend na kratko zaboravljamo na zimu. Konacno su na vidiku 4-5 dana stabilnog vremena. Temperatura od cetvrtka u osetnom porastu, u petak i subotu od 15C do 20C, a u nedelju ponegde i do 23C. Kako stvari stoje posle toga ponovo se vraca zima da nas opomene da jos nije gotovo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mrzimvrucinu
Van mreže