- 09. Септембар 2010. u 06:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Vršac u mreži meteoroloških stanica super

Portal Mreža AMS     Baza podataka                Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Mart 2010  (Pročitano 17356 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Profiamater
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #375 poslato: 13. Март 2010. u 20:17 »

Ne deluje uopste da ce biti "hladno cele sledece nedelje sa povremenom kisom", pa cak i ako pod "hladnocom" podrazumevamo "sve sto je ispod 12C". Vrlo je verovatno da ce od cetvrtka do subote u mnogim mestima tokom dana biti od +14 do +17C i bez padavina... Naravno, u martu je tesko dati sasvim pouzdanu prognozu (ako takva uopste postoji za bilo koje doba godine) za 7-8 dana unapred...
Sačuvana
GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #376 poslato: 13. Март 2010. u 20:20 »

U Vojvodini  i Timockoj krajini nema sanse da ce sledece nedelje temp preci 10-12 C,a u Beogradu,centralnim i juznim predelima od cetvrtka mozda i dogura do 15 C,a mozda i vise.Vec od one tamo druge nedelje osetno otopljenje u celoj zemlji.
Sačuvana
Bronki
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #377 poslato: 13. Март 2010. u 20:30 »

Ne verujem da će u ovom martu temperature dogurati 20 stepeni! teško možda malo predju 15 stepeni i to je to! naravno mislim na Beograd!

Već je prošlo pola marta vreme je da stigne proleće posle relativno duge i hladne zime!
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

Ljudi vole katastrofe,to ih zbližava!

« Odgovor #378 poslato: 13. Март 2010. u 20:40 »

Polako ali sigurno masemo zimi i da nam se sto pre vrati!
Ocekujem nesto vise temperature tek u poslednjoj dekadi marta,tada ce sigurno biti jedan jaci talas toplog vremena.
Prolece po obicaju bude toplije od proseka i to dosta pa ce verovatno i ovo biti takvo sto ne bi mogao reci za leto...
Sačuvana

Vratice se zime...
Stefano
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #379 poslato: 13. Март 2010. u 22:12 »

Citat
Sto se aprila tice,realno je ocekivati temp.oko 25 C.mozda vec i u prvoj nedelji aprila.
Citat
I da pitam nesto. Jel istina da ce od druge nedelje aprila, temperatura biti i preko 25 stepeni.
Ljudi, nemojte da ste deca...
Sačuvana

GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #380 poslato: 13. Март 2010. u 22:25 »

Ne znam sta si hteo da kazes sa tim komentarom ali ne vidim zasto bi bilo nerealno u aprilu da budu temperature cak i 25 C.To se desavalo vec toliko puta do sad.
Mene takav scenario uopste nebi iznenadio jer posle duge zime uvek predstoji i dugo leto,a prolece ce brzo da prodje Wink
Sačuvana
laky
Van mreže Van mreže

« Odgovor #381 poslato: 13. Март 2010. u 22:34 »

Ljudi, nemojte da ste deca...

Pa ti si upravo rekao da je HMZS dete.

A sto se tice 25. stepeni to je bilo pitanje? Koliko ja znam! To je moglo na lepsi nacin da se odgovori.
EDIT:uzdrži se od komentara tog tipa, izigravanja advokata i ulaženja u sukobe i ne predlaži drugima da se sile, pošto to ovde ne prolazi, a ni na ostalim ozbiljnim forumima.

« Poslednja izmena: 14. Март 2010. u 00:45 Stefano » Sačuvana
dikile
Van mreže Van mreže

« Odgovor #382 poslato: 14. Март 2010. u 00:33 »

Ljudi promašili ste temu, ovde se piše o martu , a za april otvorite novu temu.

Da ponovim još jednom u subotu temperature idu i do 20C, a nije isključeno da ponegde odu i malo iznad..
Sačuvana

Stefano
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #383 poslato: 14. Март 2010. u 00:47 »

Ne znam sta si hteo da kazes sa tim komentarom ali ne vidim zasto bi bilo nerealno u aprilu da budu temperature cak i 25 C.To se desavalo vec toliko puta do sad.
Mene takav scenario uopste nebi iznenadio jer posle duge zime uvek predstoji i dugo leto,a prolece ce brzo da prodje Wink
Nije nerealno, ali to nije prognozna nego nagađanje. Ako ćemo tako onda i u trecoj dekadi juna ja predviđam 30 C, a u julu par dana sa 35 C.
Završavamo raspravu, ostalo brišem
Sačuvana

gabesz20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #384 poslato: 14. Март 2010. u 04:19 »

Ljudi tako je, molim vas da se prica o martu, da ne ulazimo u neke dalje prognoze, ako ulazimo neka se otvori nova tema!
Sačuvana
GagiNS
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #385 poslato: 14. Март 2010. u 04:27 »

Stefano to nije moje nagadjanje ,tih 25 C stoji u zvanicnoj prognozi na sajtu RHMZ za 30 dana,gde se lepo vidi na karti da oni za poslednji dan marta i pocetak aprila najavljuju toliku temperaturu.
Tako da ti tim svojim komentarom nisu uvredio mene vec profesionalne meteorologije sa republickog meteo sajta koji su izradili tu mesecnu prognozu,a ja sam tu informaciju koju sam video tamo samo preneo ovde vama na forum.A i nevezano od njihove prognoze i prema tendencijama svih meteo modela se vidi nagli rast temperature krajem ovog i pocetkom sledeceg meseca,tako da to nisu nikakva lupetanja napamet iz glave vec neki pokazatelji i cinjenice...
Sačuvana
Stefano
Administrator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #386 poslato: 14. Март 2010. u 05:30 »

Citat: GagiNS
Stefano to nije moje nagadjanje ,tih 25 C stoji u zvanicnoj prognozi na sajtu RHMZ za 30 dana,gde se lepo vidi na karti da oni za poslednji dan marta i pocetak aprila najavljuju toliku temperaturu.
Kad su se pokazale prognoze duze od 3-5 dana kao tacne?
Sačuvana

Kimi
Na mreži Na mreži

« Odgovor #387 poslato: 14. Март 2010. u 09:31 »

Glavni modeli prethodnih dan-dva, EC  i GFS ,,njuše" negde oko 21-22 marta ponovo nekakav blok nad Atlantikom i prodor hladnog vazduha sa NE ...jeste daleko,ali eto,čisto da ima šta da se prati.
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

« Odgovor #388 poslato: 14. Март 2010. u 14:19 »

I nije to tako daleko,nedelju dana je ostalo a vec neko vreme modeli za pocetak trece dekade vide takav razvoj.
Mart opravdava ocekivanja....
Sačuvana

Vratice se zime...
laky
Van mreže Van mreže

« Odgovor #389 poslato: 14. Март 2010. u 14:24 »

Pa da, vec nekoliko dana hladan vazduh se isto krece, tj. kako je i bilo predvidjeno.. Ali taj hladan talas ce trajati kratko 2,3 dana, i onda kraj zime definitivno.  jupi
Sačuvana
danijel
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #390 poslato: 14. Март 2010. u 15:22 »

Drugari veliki pozdrav posle 3 meseca pauze,mogu reci da mi je bilo super i sa punooo snega u Tirolu a ovih zadnjih mesec dana u Nemackoj pokrajina Baden Witenberg gde sam ima i do 85cm snega  i minus 25,tako da mi je ova zima ostala u prelepom secanju,uskoro slike iz Austrije i Nemacke cim odaberem da snegoljupci uzivaju...Inace u tamo negde oko 21/22 marta stize hladan vazduh iz Skandinavije i Sibira pa cemo imati bar jos 4 dana zime i snega.....Mora i ovde da bude jos koji sneg sad kad sam dosao kuci a i bice....
Sačuvana
mrzimvrucinu
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #391 poslato: 14. Март 2010. u 16:44 »

Jos snega!?
Sačuvana

ireland
Kimi
Na mreži Na mreži

« Odgovor #392 poslato: 14. Март 2010. u 16:55 »

Sutra,prekosutra i u sredu biće pljuskova kiše,susnežice,snega,krupe,solike itd. ponegde  Smiley Wink ....Inače,malo je čudno da se crta dosta visoka Tmax za sredu,a po visini je debeli minus,i gotovo pa -10 na ensima  Undecided .Nakon toga sunčano i dosta toplije.Inače GFS 06Z dosta različit u odnosu na EC za prve dane proleća,ali videćemo...

WRF je suv za sutra,a u utorak daje kišu,susnežicu i sneg popodne i uveče

Sačuvana
Kimi
Na mreži Na mreži

« Odgovor #393 poslato: 14. Март 2010. u 23:32 »

WRF-C i WRF-ARW gotovo da uopšte ne daju padavine sutra  Undecided ....nešto konkretno tek u utorak popodne,uveče

Sačuvana
Sic
Van mreže Van mreže

« Odgovor #394 poslato: 15. Март 2010. u 02:15 »

Glavni modeli prethodnih dan-dva, EC  i GFS ,,njuše" negde oko 21-22 marta ponovo nekakav blok nad Atlantikom i prodor hladnog vazduha sa NE ...jeste daleko,ali eto,čisto da ima šta da se prati.

Ensemble ovo crta 25.
Ljudi me stalno kad ce vise kraj snegu, ovo je jedna od retkih situacija da stvarno ne mogu da im kazem da pocinje prolece...
Sačuvana
Kimi
Na mreži Na mreži

« Odgovor #395 poslato: 15. Март 2010. u 09:21 »

I EC jutros vidi novo oslobađanje hladnog vazduha iz Skandinavije za 6-7 dana....konkretno za naše područje,nema uticaja....ali s obzirom na to da je dosta daleko,biće tu još dosta promena  Smiley Wink
Sačuvana
ciklon
Van mreže Van mreže

« Odgovor #396 poslato: 15. Март 2010. u 16:34 »

RHMZ objavio prognozu,eto da ispratimo mada bi jako voleo da pogode ovo sto su stavili.

Sačuvana

Vratice se zime...
rade
Van mreže Van mreže

« Odgovor #397 poslato: 15. Март 2010. u 20:52 »

Cisto sumnjam da temperatura nece pasti ispod nule u ovom periodu.

Isto vazi za: Beograd, Novi Sad, Nis i Kragujevac,
Sačuvana

dikile
Van mreže Van mreže

« Odgovor #398 poslato: 16. Март 2010. u 00:58 »

Za vikend na kratko zaboravljamo na zimu. Konacno su na vidiku 4-5 dana stabilnog vremena. Temperatura od cetvrtka u osetnom porastu, u petak i subotu od 15C do 20C, a u nedelju ponegde i do 23C. Kako stvari stoje posle toga ponovo se vraca zima da nas opomene da jos nije gotovo.
Sačuvana

mrzimvrucinu
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #399 poslato: 16. Март 2010. u 01:16 »

Gotovo je sa zimom.
Sačuvana

ireland
SerbianMeteo

Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin | Sitemap Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!