|
laky
|
 |
« Odgovor #350 poslato: 11. Март 2010. u 17:42 » |
|
Jos je daleko 20. mart. Do tada ce se sigurno sve promeniti, a mozda i taj ciklon biti skroz negde drugde.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagiNS

Van mreže
|
 |
« Odgovor #351 poslato: 11. Март 2010. u 17:45 » |
|
Da ali ce temperature biti zimske do kraja marta,a onda cemo od 1 aprila da skinemo jakne i obucemo majice kratkih rukava.Vec sasvim uobicajen scenario nekoliko godina unazad.Realno imamo samo 2 godisnja doba,zimu i leto 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
laky
|
 |
« Odgovor #352 poslato: 11. Март 2010. u 17:50 » |
|
 Pa moglo bi se tako reci.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #353 poslato: 11. Март 2010. u 18:20 » |
|
Ipak nema ni kiše ni susnježice večeras u Beogradu, već će sve vrijeme biti vlažan snijeg. Otprilike, istovremeno sa početkom padavina će vjetar okrenuti na NW. I GFS i EC crtaju oko 7mm. Nema razloga da ne padne upravo toliko, s obzirom da nema više doadne košave.   Narednih dana konačno stabilno vrijeme, sa dosta Sunca, ali ipak prilično niskim temperaturama, do 10°C u vr' glave.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #354 poslato: 11. Март 2010. u 18:31 » |
|
Evo,i GFS vidi ledaru kao i jutrošnji EC  I kod mene takođe oko 7-8mm večeras i u toku noći,verovatno susnežice ili snega.  Da,Miloše, narednih dnaa biće stabilno,ali će biti uglavnom delimično oblačno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #355 poslato: 11. Март 2010. u 18:32 » |
|
Ciklon,to je jos jedna destinacija ciklona koja zna da pogodi nas, naravno treba za to i takva sinopticka situacija. Neki dan kad sam pitao Jocu kakvi jos cikloni haraju ovim prostorom, bas sam na crnomorski ciklon mislio! To je jedna zanimljiva pojava, znaj kada dolaze padavine sa istoka to nije za bacanje! Ova situacija ima kad ni 2-3 godine ne zna da nastane(mislim tu na crnomorski ciklon)! Ako se secas 2003 i sneznih padavina u januara, i kad je bilo 50 cm u Subotici, e to je bio plod jednog crnomorskog ciklona! Zakacicu ti kartu da vidis situaciju malo kasnije!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #356 poslato: 11. Март 2010. u 18:51 » |
|
 A Atlantski nije bio tacan odgovor? Ako je tako,onda. . .  Inace secam se i ja jednog crnomorskog ciklona, nije bio tako davno (2003) i bile su to obilne padavine ovde u Banatu.  Samo to je jaaaaaako daleko sada, ali ako se ostvari, nema sanse da prodje bez obilnih padavina. Meteogram GFS-a. . .tokom noci vlazan sneg.  Manje snega nego u Beogradu (za 1-2cm manje) ali ce sneg biti suvlji  Po mojoj proceni to ce biti najvise 5cm novog snega.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #357 poslato: 11. Март 2010. u 20:35 » |
|
Novi WRF crta taman koliko i GFS, 7mm. Biće ovo vlažan snijeg i padaće na temperaturi od oko 0°C. Zajedno sa starim snijegom, imaćemo sutra ujutru dvocifernu visinu snijega, i vjerovatno treći po visini snijeg ove zime.   Prve pahulje očekujem oko 23h.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lazar

Van mreže
|
 |
« Odgovor #358 poslato: 12. Март 2010. u 19:00 » |
|
Sledece nedelje napokon i definitivno stize dugo ocekivano otopljenje  ostaje jos samo da se modeli "odluce" koliko ce zapravo da otopli da li ce to biti neko jace otopljenje ili neka umerena varijanta i koliko ce trajati......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
laky
|
 |
« Odgovor #359 poslato: 12. Март 2010. u 19:05 » |
|
Sledece nedelje ocekuje se otopljenje do 20. i bice temperature oko normale za ovo doba godine, dakle od 12 do 15 stepeni. 20. se ocekuje poslednje zahladjenji koje ce trajati do 23., a od 23. toplo i pocetak proleca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #360 poslato: 12. Март 2010. u 19:19 » |
|
Meni su privukle pažnju ove nestabilnosti što se crtaju u ponedjeljak, utorak i srijedu. Miriše mi na pljuskove snijega, lokalno: 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #361 poslato: 12. Март 2010. u 20:21 » |
|
Postoje velike šanse Miloshe da početkom naredne nedelje bude pljuskova snega u skoro celoj Srbiji osim u Timočkoj krajini gde su najmanje šanse za tako nešto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #362 poslato: 12. Март 2010. u 20:26 » |
|
Da, ovo što se crta dosta podsjeća na scenario od marta prošle godine, ako se sjećate.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #363 poslato: 12. Март 2010. u 21:29 » |
|
Nego šta mislite kakve će temperature biti sutra ujutru? I po EC-u i GFS-u ujutru slab i umeren mraz, dok WRF-NMM daje temperature oko 0°C u većem delu Srbije, osim naravno planina.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
gabesz20
|
 |
« Odgovor #364 poslato: 12. Март 2010. u 21:33 » |
|
Meni jos ove zime sto nedostaje ove zime to su pljuskovi snega, ako sledece nedelje se ostvari sto sada crtaju modeli, ja cu biti prezadovoljan, i ovu zimu zapamtiti!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
JOPA
|
 |
« Odgovor #365 poslato: 12. Март 2010. u 22:16 » |
|
Zadnjih 30 dana intenzivno uspoređujem ECMWF i GFS. Kako s wetterzentralea, tako i preko meteograma. Samo ću vam reći da od sada skoro u potpunosti zanemarujem GFS.  Time sam sve rekao. Od GFS-a potiču i sva razočarenja kada "ne padne 20 cm snijega koje je prekjučer crtao 6Z". I na vidiku je napokon stabilnija sedmica, jedva sam čekao. Dosta mi je kiše. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bronki

Van mreže
|
 |
« Odgovor #366 poslato: 12. Март 2010. u 22:44 » |
|
JOPA tebi je na primorju dosta kise ove zime a nama je dosta snega  skoro svaki dan sneg! izem ti ovu zimu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dikile
|
 |
« Odgovor #369 poslato: 13. Март 2010. u 17:31 » |
|
Narednih dana promenljivo oblacno sa cestom pojavom pljuskova kise ili snega , od cetvrtka do nedelje suncano i osetno toplije, u subotu ponegde i do 20C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #370 poslato: 13. Март 2010. u 17:55 » |
|
Da obradujem sunceljupce, konačno proljeće na vidiku. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
laky
|
 |
« Odgovor #371 poslato: 13. Март 2010. u 18:49 » |
|
 Da,da vidi se u daljini, ali tu je. Bice jos jedan hladni talas ali trajace samo 2 dana, a to je nedelja i ponedeljak. Posle toga ponovo toplo. I da pitam nesto. Jel istina da ce od druge nedelje aprila, temperatura biti i preko 25 stepeni. Ili opet "dugorocna prognoza=laz"
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagiNS

Van mreže
|
 |
« Odgovor #372 poslato: 13. Март 2010. u 19:10 » |
|
Ma kakvi,nema nista od jos jednog hladnog talasa(ako si mislio na sneg) ali bice hladnjikavo jos cele iduce nedelje sa povremenom kisom.Dnevne temperature ce se kretati od 8-12 C, a onda od one tamo nedelje za desetak dana nam stize osetnije otopljenje sa temperaturama koje ce se kretati od 15-20 C i dolazak pravog proleca. Sto se aprila tice,realno je ocekivati temp.oko 25 C.mozda vec i u prvoj nedelji aprila.Tako da cemo uci iz zime direkt u leto.Prolece bar sto se tice temperatura vrlo brzo prodje i taj prelazni period izmedju zime i leta je iz godine u godinu sve kraci
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
laky
|
 |
« Odgovor #373 poslato: 13. Март 2010. u 19:31 » |
|
Ma kakav bre sneg nema od toga nista. Na to sam i mislio na taj malo hladniji period od 2 dana.
A ako bude tako toplo jos u prvoj polovini aprila, bice gadno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagiNS

Van mreže
|
 |
« Odgovor #374 poslato: 13. Март 2010. u 19:45 » |
|
Bice hladno jos cele iduce nedelje(mada zavisi sta ko racuna za hladnocu).Meni su zimske temperature sve sto je ispod 12 C,a tako ce biti jos 7-8 narednih dana pre pravog otopljenja 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo