laky

Van mreže
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 11. Март 2010. u 14:08 » |
|
 kod mene je isti problem sto se tice skole. bas je dosadan dan, nista se nedesava, e vidite zasto ja vise volim leto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 11. Март 2010. u 14:36 » |
|
Dragi naši đaci znate kako glasi ona narodna "Bez muke nema nauke"  Super je da ima sve više školskog uzrasta ovde, pretpostavljam da ste većina srednjoškolci. Što ne pokušate da predložite profesorima Geografije i Fizike da škola nabavi jednu automatsku meteo stanicu. To bi bilo interesantno svima u školi a i gradu. Kažite da je možete povezati na interenet kako bi svi videli podatke sa stanice. Ako nekom uspe ideja, za konsultacije sam vam uvek na raspolaganju. U Knjaževcu ništa novo Oblačno Takt=2.65C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Kimi
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 11. Март 2010. u 14:37 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 11. Март 2010. u 14:46 » |
|
EC je lepo predvideo porast dnevne temperature. Najviše temperature na jugu i zapadu Srbije. U 14h Leskovac 10°C, Kuršumlija 9°C, Niš 8°C, Kraljevo, Dimitrovgrad 7°C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
rade

Van mreže
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 11. Март 2010. u 15:18 » |
|
Napolju, voda na sve strane, suncano vreme, kosava potpuno oslabila, a temperatura presla +4C.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
TRSTENIK
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 11. Март 2010. u 15:23 » |
|
I dalje, pretežno vedro u Trsteniku, slab do umeren SE vetar, sneg se intenzivno topi... T=8.1°C RH=66% P=985.1 (1010.6) mb
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mrzimvrucinu
Van mreže
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 11. Март 2010. u 15:30 » |
|
U nisu suncano 9C kod mene u dvoristu 12C 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
ireland
|
|
|
|
Dejo
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 11. Март 2010. u 15:31 » |
|
Oblačno. Sneg se polako topi, već sad ga je samo 7cm. Temperatura u blagoj pozitivi 1.7°C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 11. Март 2010. u 16:45 » |
|
U Beogradu se oblačnost dobro držala negdje do 13h, a onda se razvedrilo, skočila temperatura i krenulo je intenzivno topljenje snijega... Već ga ima manje od 10cm u parkovima. Najljepše je bilo jutros oko 10h, kad je prestajao. Tada je snijega bilo bukvalno svuda, a prosječna visina na travnjacima je bila oko 15cm.
Inače, ovo je po prvi put ove zime da službena mjerenja javljaju manje snijega nego što ga zaista ima. Obično njihova mjerenja odgovaraju nekoj realnoj slici, a u par navrata su čak javljali i da ga ima više... Ali, ne zamjeram im. Košava je za sve kriva i sasvim je moguće da su mjerili visinu na nekoj vjetrometini. Što znači da postoje šanse da večeras u 19h neće ni osmotriti sniježni pokrivač.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
TRSTENIK
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 11. Март 2010. u 16:55 » |
|
Delimično oblačno u Trsteniku, jugoistočni vetar se stišao na 1 m/s, sneg još, takoreći, u tragovima... T=8.2°C RH=68% P=984.7 (1010.2) mb
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
laky

Van mreže
|
 |
« Odgovor #50 poslato: 11. Март 2010. u 17:53 » |
|
Skoro pa se sav sneg otopio. Ostali su samo oni nanosi i jos malo po travi. Temperatura je 1 stepen, a sunce se bilo tek malo probilo i odma zaslo. Tokom noci ce doci do jos jednog slabijeg naoblacenja pa ce biti padavina i kod nas gore u vojvodini. Ali mnogo manje nego sinoc.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #51 poslato: 11. Март 2010. u 18:17 » |
|
u zaječaru se samo na ulicama i delimično na trotoarima otopio sneg
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gencic
Moderator

Van mreže
|
 |
« Odgovor #52 poslato: 11. Март 2010. u 18:18 » |
|
Što ne pokušate da predložite profesorima Geografije i Fizike da škola nabavi jednu automatsku meteo stanicu.
Bilo bi lepo, ali malo sutra, svi oni(opet cast izuzecima) gledaju da odrade minimum posla i da zbrisu svojoj kuci... Opet nazalost iako je jasno zasto si naveo profesora fizike kao nekog ko bi imao veze s tim, garantujem da bi profesori geografije bili agilniji po tom pitanju...Nazalost, to je taj poznati sindrom kod nas, a za svet ne znam.... Geografi se bave nekim poslovima meteorologa(koji su fizicari u nekom smislu).Na kraju krajeva, sto se kaze, nije ni bitno ko je sta i kako, nego je bitno da se nauci, a covek se uci dok je ziv... Bice bolje
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #53 poslato: 11. Март 2010. u 18:56 » |
|
Dragi naši đaci znate kako glasi ona narodna "Bez muke nema nauke"  Super je da ima sve više školskog uzrasta ovde, pretpostavljam da ste većina srednjoškolci. Što ne pokušate da predložite profesorima Geografije i Fizike da škola nabavi jednu automatsku meteo stanicu. To bi bilo interesantno svima u školi a i gradu. Kažite da je možete povezati na interenet kako bi svi videli podatke sa stanice. Ako nekom uspe ideja, za konsultacije sam vam uvek na raspolaganju. Kolega Boce, verovatno znaš da sam ja to već pokušavao do sad. Škola me je podržala u projektu, a naročito razredna i jedan profesor koji je radio u biblioteci,ali se razboleo  ali ništa više od toga! Škola mi pare neće dati sigurno. . .(za Davis Vantage pro 2 plus). . .a nisam razmišljao o nekoj manjoj stanici,vrednosti do 300 eura. Slažem se sa genčićem da bi sigurno naišli na bolju podršku kod profesora geografije.  U Zrenjaninu trenutno 0.7C ima još 3cm snega, videemo šta će reći službena merenja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
TRSTENIK
|
 |
« Odgovor #54 poslato: 11. Март 2010. u 18:58 » |
|
U Trsteniku je došlo do naoblačenja (pretežno oblačno), vetar se stišao na 1 m/s... T=4.8°C RH=74% P=985.8 (1011.6) mb Tmax=9.5°C
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
laky

Van mreže
|
 |
« Odgovor #55 poslato: 11. Март 2010. u 19:19 » |
|
Ja sam se malo preracunao. Napolju ima dosta snega nije se bas otopio. Bio sam do grada sad i snega gde hoces. Oko moje kuce ga bas i nesto nema, a za to je zasluzan vetar. Temperatura je -3 stepena.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #56 poslato: 11. Март 2010. u 19:21 » |
|
U Beogradu i dalje vedro. Temperatura u postepenom padu, na Košutnjaku je već u minusu (-0.1°C), na Karaburmi +1.1°C, na Vračaru +1.6°C. Snijeg polako prestaje da se topi. Po službenim mjerenjima, ima ga još 7cm (sasvim korektan podatak u odnosu na jutrošnji od 8cm). Lijepo izgleda na satelitskoj slici ovaj ciklončić.  Uskoro dolazi naoblačenje koje će usloviti nove padavine u toku noći. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Zika Melenci

Van mreže
Jedva cekam leto!
|
 |
« Odgovor #57 poslato: 11. Март 2010. u 19:41 » |
|
kako je stala kosava odmah se vazduh napunio dima i smoga iz seoskih dimnjaka pa bolje neka duva jak vetar nego ovo,izadjem van kuce 5 minuta i glava me zabole  Pretezno vedro temp 1'C,sneg prestaje da se topi ostalo je nekih 2-3 cm...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #59 poslato: 11. Март 2010. u 20:32 » |
|
i kod mene se dosta topi sneg... bljuzgavica je na sporednim ulicama, a glavne su potpuno ciste... inace ponegde ima smetove i do 30 cm, a negde je progledala trava...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo