ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #180 poslato: 10. Јул 2009. u 12:24 » |
|
Evo jednog linka kojeg sam našao još u vreme mojih početaka na netu (pre 11-12 godina): http://www.ems.psu.edu/~fraser/BadMeteorology.htmlRazlikujte dobro od lošega. Istrebite žito iz kukolja (namerno sam obrnuo redosled ovih reči, jer smatram da ima sve više lupetaje, a sve manje pravih informacija).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ali na tvojoj maloj planeti bilo je dovoljno da svoju stolicu privučes nekoliko koraka i da posmatraš zalazak Sunca kad god zaželis... -Jednog dana video sam četrdeset i tri puta kako sunce zalazi!
|
|
|
|
|
|
ocelot
|
 |
« Odgovor #182 poslato: 08. Август 2009. u 16:01 » |
|
moram da priznam da mi ovakvi snimci još uvek nisu potpuno jasni  da li je ovo presek oblaka ili je u pitanju zumiran snimak?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Mili-CQ

Van mreže
|
 |
« Odgovor #183 poslato: 08. Август 2009. u 20:07 » |
|
Range Height Indicator (RHI): When scanning in RHI mode, the radar holds its azimuth angle constant but varies its elevation angle. The returns can then be mapped on a vertical plane. The elevation angle normally is rotated from near the horizon to near the zenith (the point in the sky directly overhead). Plan Position Indicator (PPI): When scanning in PPI mode, the radar holds its elevation angle constant but varies its azimuth angle. The returns can then be mapped on a horizontal plane. If the radar rotates through 360 degrees, the scan is called a "surveillance scan". If the radar rotates through less than 360 degrees, the scan is called a "sector scan".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
storm spotter/chaser
|
|
|
|
Milosh
|
 |
« Odgovor #184 poslato: 21. Септембар 2009. u 16:15 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #185 poslato: 21. Септембар 2009. u 18:31 » |
|
 Oho razvija se forum. Svaka čast!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bolje ispasti glup nego iz autobusa. 
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #186 poslato: 22. Септембар 2009. u 00:27 » |
|
fino izgleda
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boce
|
 |
« Odgovor #187 poslato: 30. Септембар 2009. u 11:07 » |
|
Samo da dam informaciju da se od ponoći ugasio .yu domen. Postoji molba da se produži život .yu domena ali o tome će se odlučivati ovih dana Do tada ako ste koristili stranice sa .yu domenom one su ili prešle u neki od oblika .rs domena ili su se ugasile recimo link koji ja svakodnevno koristim nije više http://synop.meteos.co.yu/ već http://synop.meteos.rs/
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Stefano
|
 |
« Odgovor #188 poslato: 01. Октобар 2009. u 01:05 » |
|
hidmet.sr.gov.yu idalje radi pod YU domenom
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #189 poslato: 01. Октобар 2009. u 09:23 » |
|
hidmet.sr.gov.yu idalje radi pod YU domenom
Prebaci na hidmet.gov.rs jer ne zna se kad će ovaj da spuste.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ali na tvojoj maloj planeti bilo je dovoljno da svoju stolicu privučes nekoliko koraka i da posmatraš zalazak Sunca kad god zaželis... -Jednog dana video sam četrdeset i tri puta kako sunce zalazi!
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #190 poslato: 01. Октобар 2009. u 10:40 » |
|
Ja sam čuo da neće do 1. januara 2010. godine. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bolje ispasti glup nego iz autobusa. 
|
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #192 poslato: 02. Октобар 2009. u 10:00 » |
|
Najavljeno. Doduše, neupadljivo (?) Sutra, 30. septembra 2009. godine, Republički hidrometeorološki zavod Srbije se zvanično pridružuje Meteo alarmu. Više informacija o tome na www.meteoalarm.euOva tema je puna svega i svačega, korisne linkove bi trebalo prebaciti u prvu poruku da je sve na jednom mjestu, a ne na 10 stranica, i sve ostale poruke pobrisati.
Odlično zapažanje, JOPA. Vidite šta vam treba, jer bojim se da ću obrisati više nego što treba.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
beket
|
 |
« Odgovor #193 poslato: 17. Децембар 2009. u 18:41 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Posle prolećnih poplava i blata, spranog kasnije pljuskovima, pločnik je ostao umiven, osušen mnogim danima tihog, diskretnog, lepog vremena, tim danima već velikim i možda suviše prostranim za to rano doba, malo preko mere izduženim, osobito večerima, kad se sumrak produžavao bez kraja...
|
|
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #195 poslato: 03. Фебруар 2010. u 09:55 » |
|
Hm... vrlo zanimljivo. Obećava. Liči na naš portal, ali je dosta strogo i konvencionalno. Ipak, zdrava konkurencija.
Admin mi je nepoznat. Izgleda da je to neko od Gutinih diplomaca iz Novog Sada.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jocozr
|
 |
« Odgovor #196 poslato: 03. Фебруар 2010. u 11:47 » |
|
Meni to ime i prezime zvuči vrlo poznato  Nisam siguran. . .ali mislim da je čovek zaposlen u nekom radarskom centru,a možda i grešim. Solidan portal i forum,sve to može doći na svoje. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
beket
|
 |
« Odgovor #197 poslato: 13. Фебруар 2010. u 00:04 » |
|
ambiciozna inicijativa, ali - nažalost - skromna realizacija... /kanda su već odustali?/ slaba je i jezička komunikativnost, a o greškama da ne pričam...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Posle prolećnih poplava i blata, spranog kasnije pljuskovima, pločnik je ostao umiven, osušen mnogim danima tihog, diskretnog, lepog vremena, tim danima već velikim i možda suviše prostranim za to rano doba, malo preko mere izduženim, osobito večerima, kad se sumrak produžavao bez kraja...
|
|
|
ptprince
Moderator

Van mreže
Le Petit Prince
|
 |
« Odgovor #198 poslato: 17. Фебруар 2010. u 15:13 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ljubostinja

Van mreže
|
 |
« Odgovor #199 poslato: 26. Фебруар 2010. u 09:14 » |
|
Ima li alternativni sajt za arlnoaa-gfs meteogrami? Ne radi ovih dana, a trebace.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
SerbianMeteo