Pozdrav,evo da vam malo i ja pomognem oko web kamera.Vecina na pljusku imamo kamere, iako je pojedincima jako duga instalacija USB-a, to se da rijesiti usb-e,kabelom sa repiterom. Moja instalacija je duga nekih brat bratu 18m. imam dva kabla repitera,ostatak je produzni obicni usb-kabel, i hub sa napajanjem strujom,ima cetiri ulaza USB. Sve dobro funkcionira,nemam problema sa signalom,uvijek je stalan.Kameru koju sada imam je Microsoft nx6000 2mp, malih dimenzija,stavim slike a kostala me 399kn (nekih 35€). Ja sam zadovoljan sa njom. Ima jedna logitech web cam sfere, to je jedina kamera top klase 2mp, auto fokus, carl zeiss optika,kosta kod nas 1000kn, ili nekih 120€. Ja sam htio tu kameru sada kupiti,ali su idioti u Konikomu, trebali deset dana da ju dovezu iz Zagreba do Varazdina.Tako da ju iz principa nisam htio poslije kupiti.Slike te kamere mozete pogledati na pljusku meteo stanica Mlinovi Zagreb ima dve.Svakih deset minuta se osvjezava slika,to je sasvim dosta.Program koji se koristi za slanje slika je webcamxp, ima se skinuti besplatni program. evo linka:
http://www.webcamxp.com/download.aspx#Nadam se da sam malo pomogao oko kamera. Slijede slike.

Kamera je u kucistu od reflektora koji me kostao 35kn, ili 5€. Kamera radi cijele godine od -20°C do +35°C, i nije bilo nikakvih problema,a laptop nikada negasim, radi svih 24 sata na dan.

Ako mogu jos kako pomoc slobodno pitajte ,pozdrav.