- 10. Септембар 2010. u 13:34 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Vršac u mreži meteoroloških stanica super

Portal Mreža AMS     Baza podataka                Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Analiza vremenske situacije-tema za maturski  (Pročitano 397 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
krsh

Van mreže Van mreže

« poslato: 28. Март 2010. u 15:39 »

Imam temu za maturski analizu vremenske situacije, pa bi mi stvarno dobro dosla bilo kakva vrsta pomoci. Sta tu treba da pisem? Koje sve oblasti treba da obuhvata? Ne trazim da mi napisete rad, nego cisto neku smernicu pa cu dalje sam. Unapred hvala.
Sačuvana
gencic
Moderator
Na mreži Na mreži

« Odgovor #1 poslato: 29. Март 2010. u 19:05 »

Maturski u kojoj skoli i iz kog predmeta?
Sačuvana

dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
krsh

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 29. Март 2010. u 20:29 »

u geoloskoj i hidrometeoroloskoj skoli Milutin Milankovic, a predmet je analiza i prognoza vremena.
Sačuvana
gencic
Moderator
Na mreži Na mreži

« Odgovor #3 poslato: 29. Март 2010. u 23:35 »

Nazalost, ja ti ne mogu pomoci jer ne znam kako se tamo uci taj predmet.Na studijama se to radi u drugacijem obliku...Kada bih video knjigu i program, mozda bih nesto i znao da pomognem... Cheesy
Sačuvana

dv/dt=f-1/ρ*grad(p)+η/ρ*Δv
ptprince
Moderator
Na mreži Na mreži

Le Petit Prince

« Odgovor #4 poslato: 30. Март 2010. u 11:31 »

Treba da uzmeš jednu karakterističnu vremensku situaciju za neki određeni dan. Na primer, prodor 8. jula 2009. godine. Uzmeš lepo podatke iz RHMZ (pozoveš se na to da si matorant hidrometeorološke škole), sinoptičku kartu, emagram, pa analiziraš situaciju koja je bila odabranog dana. Kolege iz prognoze će ti pomoći (a ako oni to ne učine, onda ćemo mi - naravno, ako ti je pomoć potrebna).
Sačuvana

Ako baobabe ne iščupamo na vreme, nikada ga se ne možemo osloboditi. On preplavi celu planetu. Razriva je svojim korenjem. I ako je planeta veoma mala, a baobaba ima u velikom broju, ona će se rasprsnuti.
SerbianMeteo

Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin | Sitemap Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!