Autor Tema: Kumulusijada i paun u Valjevu 19. 05. 2018.  (Pročitano 1618 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 38
Kumulusijada i paun u Valjevu 19. 05. 2018.
« poslato: 20. Maj 2018. u 17:40 »
Još jedan veoma nestabilan i interesantan dan u Valjevu. Nekim čudom se potkralo da ne bude grmljavine iako je bilo logično da je iz ovakvih oblaka bude. Nicali su kao pečurke pred Valjevo i nad Valjevom, ali se onda i gasili. Medjutim lepe formacije su se zadržavale do uveče. Ono što je meni bilo interesentno i šlag na tortu je paun koji je pobegao iz obližnje poljoprivredne škole kog sam zatekao na magistralnom putu M4 Valjevo-Beograd, a uveče je preleto 300m i sleteo na moju kuću. :D  ::) :grin:

Oko 13h je počela krupna kiša iz razvoja pred samim Valjevom koji kilometar jugozapadno, ali se to brzo razbilo. Kad sam provirio napolje, imao sam potrebu da fotkam i to sam činio. Krenuo sam u šetnju gde imam bolji pregled. Sa svih strana razvoji izmedju 13h i 15h.

Nisam se nadao da ću čim iz moje ulice izadjem na magistralu naići na ovaj nesvakidašnji prizor. Iz daljine sam mislio da je u pitanju zalutala ćurka, pa morka, pa fazan.

Sve dok se nisam približio skapirao da je u pitanju paunica. :O :laugh: :D :)

Komšija je kasnije izašao na ulicu i rekao da je malo poteram napred. :comeon:

I tako sve dok nije zalajao mali ker iz susednog dvorištra i prepao je toliko da je odmah odletela na krov susedne kuće.  ::)

Ipak moj cilj je bio most i autobusko stajalište odakle se fantastično vide nestabilnosti prema jugu, jugozapadu, jugoistoku i istoku. Ako predjem duple trake i na drugu stranu, onda vidim sve četiri strane sveta.

Razvoj prema zapadu nakon dolaska kući.

Jači razvoj jugozapadno i stvarno sam očekivao nešto od ovoga. Ali ništa. :pleasantry: :hm:

Fotkanje sa sprata jačeg sistema prema istoku.

Pogled na kratko na jugozapad.

Onda fotkanje istoka.

Oko 18h novi razvoj na severoistoku.

Medjutim na ifonu nisam znao koliko da pojačam rezoluciju razvoja na zapadu i vidi se da preterah. Čudi me da nije bilo ništa ozbiljnije pored ovakvih formacija.

Potom je pilično zahladnelo i krenuo sam u kuću. U medjuvremenu sretoh babu koja mi reče da je na komšijinu kuću sleteo neki paun. Znao sam da je u pitanju ona paunica pobegulja. Mali mačići se stacionirali ispred mojih vrata jedni uz druge. :grin:

Samo što udjoh nešto prezalogajiti, sestra me zove napolje jer je paun sleteo na krov i moje kuće. :O Naravno da sam morao bar dve fotke ovde okačiti da ne bih smarao previše. Ostalo je na mom fejsu i video klip.  :D

Da. Paun ptica. Nije mi bio Paun kolega iz Niša u poseti, ali je dobro došao u Valjevo. :laugh: ;) :grin: :D :) :thumbup:

Van mreže Bart

Odg: Kumulusijada i paun u Valjevu 19. 05. 2018.
« Odgovor #1 poslato: 21. Maj 2018. u 13:41 »
Lepa ti reportaza a paun je ucinio drugacijom od ostalih... I samo jedna mala ispravka kolega Paun nije iz Nisa vec iz Beograda tj Borce(jos gore BKR)  :)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 38
Odg: Kumulusijada i paun u Valjevu 19. 05. 2018.
« Odgovor #2 poslato: 21. Maj 2018. u 14:14 »
 ^^ Hvala Bart. Bio sam ubedjen da je iz Niša. Pomešao sam ga sa tobom izgleda.  :D :grin: :rofl: :laught: :blush: