Da ne zatrpavam aktuelnu, evo i od mene kratke reportaže o jučeranjim nestabilnostima.
Posle jutarnjih padavina došlo je do razvedravanja, ali i vrlo brzo do razvoja kumulusa, već oko podneva dolazi do razvoja CBa kod Smedereva, a koji je svoj put nastavio ka istočnim delovima južnog Banata. Ovde u selu u to vreme niša interesantno. U3h krećem za Bg i već kada sam oko 4h stigao u Bg tamne baze se nazirale ka južnom Banatu, vrlo brzo oko 5h sam se vraćao tako da već u Pa. imam prilike da vidim razvoj ka mom i okolnim selima -

za to vreme jugozapad u Pa.

S obzirom da nisam bio prethodnih par sati u selu, nisam moga da ispratim u potpunosti dešavanja, ali informacije koje sam imao jesu da je ovo bio drugi oblak, a da je prvi prošao severnije preko Debeljače okolnih selana svom putu na severoistok, a da je ovaj doneo grad Jabuci i potom pljusak mom selu na svom putu na severoistok. Elem u selu me čeka ovakva slika- pogled ka istoku posle pljuska

Nešto kasnije pogled ka severoistoku

Za to vreme pogled ka jugozapadu otkriva nove razvoje

ipak ova tura je donela samo umeren kratak pljusak
U isto vreme kada sam uslikao predhodnu sliku pogled na severoistok i formiranje novog CB-a koji je za nekih pola h počeo da daje konstantnu grmljavinu -

Iz svega ovoga je palo ok 10mm kiše, a do kraja dana sem tamnih baza na sve strane nije bilo kiše, a ni grmljavine, naravno sve do talasa u toku noći. Eto toliko od mene, žao mi je što nisam bolje ispratio jer je ovo bilo na brzaka, ali biće dana